Binnen 12 weken terug op de werkvloer
08 november 2022 

Binnen 12 weken terug op de werkvloer

In Nederland benoemen sinds 2019 een schokkende 1,3 miljoen mensen burn- outgerelateerde klachten en zitten gemiddeld 8 tot 9 maanden thuis (CBS-TNO). Bij Burn Out Poli vinden wij dit lang, te lang en langer dan nodig is. Zowel voor werkgever als voor de persoon zelf is dit niet wenselijk.

Binnen 12 weken terug op de werkvloer

Als mensen te lang thuiszitten voordat ze hulp gaan zoeken bij hun klachten, ze eigenlijk in die eerste periode onderuitzakken. Het doel van Burn Out Poli is om mensen binnen 12 weken weer terug op de werkvloer te krijgen. Dat betekent dat we ze vanaf het begin, meteen bij de hand nemen. We willen ze in de eerste week gelijk zien en dan zo snel mogelijk starten met een programma.

We behandelen mensen met totale regie door de combinatie tussen mentale, emotionele en fysieke behandeling. Wanneer dit goed gebeurt, hoef je niet langer dan 12 weken thuis te zitten. Dan kan je al eerder naar de werkvloer, bijvoorbeeld om therapeutisch een kopje koffie te drinken. Je kunt ook alweer aan het opbouwen zijn richting een regulier werkschema.

Je hoeft dus niet 9 maanden thuis te zitten zonder perspectief. Met de geïntegreerde begeleiding kunnen mensen zo snel mogelijk terug naar de werkvloer. Dit is goed voor de mensen zelf én interessant voor werkgever, omdat dit een hoop kosten bespaart. Binnen 12 weken terug op de werkvloer is belangrijk en ondersteunend voor de mensen zelf.

Meer over weten of ontdekken hoe wij het contact met de werkgever aanpakken?
Plan dan een vrijblijvend gesprek in.Over de schrijver
Reactie plaatsen