Burn out herstel programma

Binnen 12 weken weer goed in je vel

Burn out herstel programma

Binnen 12 weken weer goed in je vel

15 jaar

#1 in burn out preventie & herstel

4.000+

Mensen terug naar de werkvloer

6

Vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle

95%

Binnen 12 weken terug naar de werkvloer

Waarom krijg je een burn out?


Steeds meer werknemers en zelfstandigen vallen in langdurig verzuim; ze kunnen in deze verwarrende, veranderende maatschappij de ballen niet langer in de lucht houden. Het lukt hen niet langer om 60 uur per week achter de pc te combineren met een ontspannen privéleven; personeel in de zorg kampt met te korte tijd aan het bed en teveel verpleegkundigen raken overwerkt en gestrest omdat zij niet langer naar wens kunnen performen voor patiënt en werkgever; directeur-eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven vallen uiteindelijk na maanden klunen met te hoge vaste lasten om en verantwoordelijke, betrokken managers verliezen het overzicht nu zij leiding geven op afstand.


Legio voorbeelden van diehards in onze maatschappij die dolgraag door willen maar in oplopende chronische stress geconfronteerd worden met de beperking van hun eigen energie, de begrenzing van hun emotionele huishouding en andere checkpoints van hun gezondheid. Uit de meest recente cijfers van het CBS/TNO onderzoek afgelopen november blijkt dat 17% van onze workforce in 2022 burn out klachten benoemde. Dat is meer dan 1,3 miljoen werknemers, een getal dat nog steeds oploopt. Bovendien treft het fenomeen burn out nu niet slechts professionals in complexe beroepen, maar steeds meer mensen die voorheen nooit werkdruk benoemden.


Wat als je een burn out te lang negeert?


Burn out overkomt mensen die jaren op wilskracht zijn doorgegaan vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel; medewerkers die het altijd maar goed willen doen voor anderen, perfectionisten en betrouwbare collega's die het werk van anderen zijn gaan doen in perioden van verhoogde werkdruk en uitval. Dát zijn de slachtoffers van burn out. Dit zijn juist niet de losers maar de diehards, de kanjers van onze maatschappij. Mensen die over hun eigen mentale en emotionele grenzen heen gevlogen zijn en uiteindelijk fysiek omvallen omdat het lichaam na maanden of zelfs jaren bikkelen volledig uitgeput blijkt.


Fysiek betekent dat meestal dat het lichaam te lang chronische stress heeft ervaren. Een beetje acute stress is prima, dat kunnen we allemaal aan, maar als dat te lang duurt zonder de mogelijkheid om te herstellen, begint de sluipmoordenaar, genaamd ‘bijnieruitputting’, haar stiekeme werk. Wat er gebeurt is dat na een geruime tijd van aanhoudende stress de bijnieren aangejaagd worden tot extra productie van adrenaline, om vooral door te kunnen gaan en te surviven. Uiteindelijk, na maanden, doorgaan (ondanks signalen van het gespannen, oververmoeide lijf) is de adrenaline op en raakt ook deze diehard uitgeput. Dit is het moment waarop veel mensen van de een op de andere dag omvallen, het zwart voor de ogen zien, geen woord meer kunnen uitbrengen, als een zombie op de bank belanden, uren moeten huilen of 1.000 keer moe een gat in de dag slapen.


Dit is momenteel heel herkenbaar voor veel (thuis)werkende diehards, die voorheen nauwelijks klaagden over stress of vermoeidheid maar nu toch teveel taken moeten combineren. Dat is burn out en dat wens je niemand toe, zelfs niet de comfortabele criticus die denkt dat burn out alleen voor losers is…

Herstel van een burn out

Ervaar jij stress klachten, overspannenheid, of heb je symptomen van een burn out? Binnen 12 weken kun je weer goed in je vel zitten en niet meer overspannen door het leven gaan met de burn out behandeling van Burn Out Poli. 

Sinds 2007 coachen wij mensen met burn out gerelateerde klachten in ons bewezen effectieve driedimensionaal coaching programma. Deze unieke multidisciplinaire benadering, bestaande uit doorbraak coaching, emotietraining, leefstijladvies en osteopathie, levert zeer snel en duurzaam resultaat op.

Het Burn Out Herstel programma is uniek en te volgen in Voorburg, Rotterdam, Zwolle en Amsterdam.


Hoe werkt een burn out programma bij Burn Out Poli?


Bij Burn Out Poli gaan drie verschillende coaches met je aan de slag. De sessies zijn intensief en duren 2,5 uur. De coaches hebben allemaal een eigen werkveld en vergaderen iedere week.

1. Doorbraakcoaching

De doorbraakcoach helpt je ongewenste patronen en negatieve gedachten veranderen, het piekeren te stoppen en leert je anders met uitdagende situaties om gaan.

2. Emotietraining

De emotietherapeut begeleidt je om vastgezette emoties en belemmerende overtuigingen weg te nemen. Bovendien leer je in de toekomst gezond met dagelijkse emoties om te gaan.

3. Osteopathie

De osteopaat laat je lichamelijk ontspannen, fysieke stress weg te nemen en hoe nieuwe energie op te bouwen en voortaan te bewaken.De ervaring van Marcel

"Eindelijk iemand die naar mij luisterde en de volgende stappen duidelijk in kaart kon brengen"

De ervaring van Marcel

"Eindelijk iemand die naar mij luisterde en de volgende stappen duidelijk in kaart kon brengen"
Goed om te weten
 • Het intakegesprek kan plaats vinden zonder verwijzing van bedrijfsarts of huisarts

 • Een burn out programma wordt altijd persoonlijk in maatwerk opgesteld

 • Daarna gaan drie verschillende coaches intensief met jou aan de slag

 • De coach pakt de regie van jouw programma op om je te adviseren en begeleiden in het contact met verwijzer en werkgever

 • Eventuele kosten van jouw burn out programma bespreken wij met je verzekeraar en werkgever; 80 % van onze programma’s worden betaald door de werkgevers

 • Bij Burn Out Poli kun je direct starten; wij hebben geen wachtlijst

Zet vandaag je eerste stap

Burn out behandeling stappenplan

Stap 1

Binnen 3 dagen krijg je een intakegesprek

Stap 2

Binnen 5 dagen na goedkeuring offerte ontvang je jouw persoonlijke programma

Stap 3

De professionele begeleiding door 3 behandelaars vindt plaats onder één dak onder regie van je persoonlijke coördinator, die ook aanspreekpunt is voor verwijzer en werkgever.

Stap 4

Binnen 12 weken start je met re-integreren

Stap 5

Je krijgt een jaar lang nazorg en intervisie

Stap 6

Dit levert je een duurzaam, blijvend resultaat op, zonder terugval.

Wat kost een burn out behandeling?


Na ons gratis kennismakingsgesprek maken wij voor jou een persoonlijk coaching programma, toegespitst op jouw individuele situatie.  Een gedeelte van het Burn Out Programma wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Aan de hand van jouw verzekeringspolis kunnen we je inzicht geven in de totale investering van jouw programma. Het is onze ervaring dat veel werkgevers het grootste gedeelte van het programma voor hun rekening nemen, omdat snelle re-integratie enorm kostenbesparend is; een pré voor jou en de werkgever.

Na een intakegesprek werken wij een overzicht voor je uit. Dit leggen wij in overleg aan jouw werkgever voor. Hier hoef jij je dan geen zorgen over te maken.


Belastingaftrek

Scholingskosten (inclusief de btw), zoals loopbaan- of jobcoaching, zijn af te trekken. Voorwaarde is daarbij wel dat de kosten in functie zijn van het verkrijgen van een nieuwe baan, of oriëntatie daarop. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar. Je dient wel meer dan €250 te besteden wil het aftrekbaar zijn. Geadviseerd wordt om indien je de kosten aftrekbaar zou willen maken hierover contact op te nemen met de Belastingdienst.


Werkgever

Als je een werkgever hebt dan heeft deze veelal een ontwikkelbudget beschikbaar voor personeelsontwikkeling. Als werknemer kun je aanspraak hierop maken en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag jouw werkgever of deze wil investeren in jouw groei of employability.

Meer weten over onze behandeling?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek!

Wat mag je van Burn Out Poli verwachten?


Wij kiezen voor een intensieve, soms confronterende, maar veelvuldig bewezen, effectieve aanpak. Binnen 12 weken voel jij je weer goed.De ervaring van Anne-Greet

"De groei die ik heb meegekregen, is dat ik mijn grenzen weet te stellen. Ik ben veranderd, maar nog steeds dezelfde persoon"

De ervaring van Anne-Greet

"De groei die ik heb meegekregen, is dat ik mijn grenzen weet te stellen. Ik ben veranderd, maar nog steeds dezelfde persoon"

Nazorg burn out behandeling

Voorkom het terugkeren van burn out verschijnselen en klachten
Na jouw burn out programma ontvang je van Burn Out Poli nazorg op maat.
 

Het is onze visie en de rode draad in de programma’s van Burn Out Poli  dat onze cliënten na hun programma zelfstandig, met zelfkennis en een toolbox voor de komende 40 jaar door kunnen naar de volgende fase in hun leven. 


Spiegelclubs

 • De 2e dinsdag van de maand een live sessie om 19:30-21:00 uur in Voorburg door Harriët.
 • De laatste dinsdag van de maand live sessie 19:30-21:00 door Katelijne.
 • De 3e dinsdag van de maand een online sessie om 19:30-21:00 uur door Harriët.
 • In de december vindt de Spiegelclub niet plaats.
 •  

Ervaring van cliënten

"Na een intake gesprek met Barbara, heb ik onder begeleiding van een coach, emotiecoach en ostheopaat een mooie reis door/met mezelf gemaakt en heb ik ontdekt wat ik miste."


Kitty

"Ik zag het even helemaal niet meer zitten. Ik moest om alles huilen terwijl ik juist een opgeruimd en vrolijk mens ben. Door intensieve begeleiding van Burn Out Poli ben ik er weer boven op gekomen." 


Anita

"De meerwaarde zat voor mij echt in de multidisciplinaire aanpak waarbij je op verschillende niveaus aan jezelf werkt. Het grootste inzicht was wel mijn 'controlemechanisme'."


Leonhard

Heb ik de kenmerken van een burn out?

Heb jij veel burn out gerelateerde klachten? Heb je zelfs last van angst, stress, depressie of voel je je overspannen? Herken je symptomen als paniek, neerslachtige gevoelens, onzekerheid, emotionele buien, ruzies en irritaties? Heb je het gevoel dat je controle en overzicht kwijtraakt?

In een vrijblijvend en gratis intakegesprek stellen we vast of jij daadwerkelijk burn out klachten hebt en welke behandeling hiervoor noodzakelijk is.