Persoonlijke ervaringen

Cliënten delen hun ervaring met Burn Out Poli

Cliënten delen hun ervaring met Burn Out Poli

Persoonlijke burn out verhalen

Geschreven ervaringen

Opgeven was nooit een optie, dat voelde als falen
"Opgeven was nooit een optie, dat voelde als falen. Zelfs na periode met hoge werkdruk en ziekte. De coaches van Unlimited People hebben me op een andere manier naar mezelf leren luisteren. Met de 3D-methode weer de balans weer gevonden gevonden om in mijn kracht ten komen en om de rust te pakken die ik nodig had."
Rob
Ik ben super tevreden met het resultaat, mijn leven is echt veranderd

Ik ben met Unlimited People (UP) in contact genomen naar aanleiding van de podcast OERsterk waarin Barbara Kok werd geïnterviewd.

De aanpak van UP sprak mij zeer aan. Vooral het multidisciplinaire werken. Ook de tijdspanne van 12 weken vond ik heel prettig om zo binnen die periode naar het doel toe te werken. Het werken met het schema voor emotionele pijnvermijding heeft mijn ogen geopend. Vanuit deze kant had ik het nog niet bekeken en daar lag toch de sleutel.

 

Ik heb geleerd om echt te voelen, emoties te doorleven, om bij mijn vrije zelf te komen. Eye-openers ! zoals de zin : ‘kies je voor jouw gelijk of geluk?’, dankbaarheidslijstje, visualisatie, het elastiekje (de virtuele coach), omdenken, controle loslaten, de vishaakjes en dat geluk een keuze is. Dit is maar een greep uit het hele pakket.

 

Ik ben super tevreden met het resultaat, mijn leven is echt veranderd door de burn-out behandeling bij UP.

Bedankt Bianca, Rosaline en Ivo :- )

Patricia
Ineens werd ik wakker met een burnout
"Al een aantal jaren was ik erg druk met mijn werk, mijn gezin, mijn vrienden en mijn gezondheidsproblemen. Tot ik op een dag “ineens” wakker werd met een volledige black-out, mentaal en fysiek leeg gezogen…Burn-out was de diagnose…

 Het duurde even voor ik dat kon accepteren, maar uiteindelijk drong het tot me door. Sterker nog… de spanning in mijn lichaam was al veel langer merkbaar, maar door mij volledig genegeerd. Er moest iets veranderen…

 

Via mijn werkgever werden verschillende programma’s aangeboden om aan mijn burn-out te werken, maar ik voelde me daar niet helemaal prettig bij. Via een bekende werd ik toen getipt over de “Burnout Poli” bij Unlimited People.

Ik ben, sceptisch als ik was, in eerste instantie eens op de website gaan kijken wat dat programma nou eigenlijk inhield. Wat mij erg aansprak was de 3D aanpak; er wordt verder gekeken dan alleen werk- of andere stressfactoren in mijn drukke leven. Een combinatie van Doorbraakcoaching, Emotietherapie en Osteopathie… dat sprak me aan. Ik raakte enthousiast en besloot het een kans te geven.

 

Tijdens de eerste sessie was ik al enorm verrast over de uitkomst, de weken erna ben ik mezelf echt tegengekomen.

Soms pijnlijk, soms emotioneel, maar wat heb ik mezelf leren kennen zeg! In positieve zin! Iedere sessie was nog verrassender dan de vorige en gaven mij zoveel inzicht in mijn handelen en denken. Maar ook werden de juiste en voldoende “tools” aangereikt om me verder te helpen.  

Na 12 weken heb ik het gevoel dat ik voldoende kennis heb opgedaan om mijn weg naar volledig herstel+ door te kunnen zetten. En met herstel+ bedoel ik dat ik niet weer “de oude” wil worden, maar de “ik” die ik wil zijn. Ik sta echt anders in het leven en ben dankbaar dat ik dit programma heb mogen volgen. Nog dagelijks merk ik er profijt van en ik ben ervan overtuigd dat dat zo blijft.

 

Ik vind dit programma echt een aanrader, voor iedereen!

Als burn-out herstelprogramma, maar zeker ook als preventief programma om burn-out bij jezelf of je personeel te voorkomen."

Abriel
Wat heb ik te verliezen, slechter dan dit kan eigenlijk niet…

"Dit vertelde ik bij de intake bij de Burn-out poli van Unlimited People.  Ik had toen al drie kwart jaar een Burn-out toen ik dit programma ging volgen. Ik had veel lichamelijke klachten, zoals spierspanning in de nek, misselijkheid en ik kon zelfs een tijdje niet verder dan 500 meter wandelen. Lezen was een no go. Ik kon wel lezen, maar het begrijpen deed ik niet.

Heel wat therapieën hiervoor gehad, maar niks heeft zo’n groot effect gehad op mijn denkwijze en handelen als de therapieën bij Unlimited People.  


De 3D benadering is echt een aanrader. Zo worden verschillende aspecten aangepakt waarbij je duurzaam kunt herstellen. Sophie heeft in de coaching sessies vele eyeopeners gegeven, waarbij ik heb leren omgaan met paniek en stress. Zo bijzonder om te zien hoe het menselijke systeem werkt en hoe goed we zijn in het negeren hiervan.

Arna heeft mij echt geholpen bij het accepteren en loslaten van mijn emoties.  Ze creëerde een veilige omgeving waarin ik mijzelf makkelijk kon openstellen.

Richard heeft mij op lichamelijk vlak geholpen. Na 1 sessie voelde ik een stuk minder spanning in mijn nek en bij de laatste sessie merkte ik meer balans in mijn lichaam.


Na dit traject kan ik steeds vaker zeggen dat ik blij ben dat dit mij is overkomen.  Ik ben ontzettend dankbaar voor de begeleiding die ik heb gehad en merk dat dit een verandering is voor de rest van mijn leven. Ik zou dit zelfs aanraden voor mensen die geen Burn-Out hebben. Inzicht krijgen in je eigen systeem is ontzettend waardevol. Het geeft je meer vrijheid en plezier!."

Lisa, 29 jaar
Ik stond 24/7 aan, het was te veel...
"De chaos in mijn hoofd, de herrie in mijn oren, de prikkels in mijn brein... Ik stond 24/7 aan, het was te veel... Chronische stress, mijn lichaam zei Stop en ik kwam voor de tweede keer in een burn-out...

Mijn werkgever gaf mij de gelegenheid om naar de Burn Out Poli te gaan. Ik ben op de website gaan lezen en toen ik er aan toe was besloot ik een afspraak te maken voor de intake. Hoe spannend ik dit ook vond, het voelde meteen goed en we hadden de juiste klik.

De holistische aanpak met 2 coaches en osteopaat heeft me zover gebracht dat ik weer rust, ruimte, kracht, vertrouwen, lichter leven, geluk en liefde voel. Ik mag er zijn en ben goed genoeg, zonder angst. De reis naar mijn innerlijke zelf in een veilige omgeving hebben mij laten groeien. Heel dankbaar dat ik dit met hulp van Bianca, Cor en Ivo heb mogen doen.

Ik zeg: grijp deze kans met beide handen aan !"

Trudy
Het traject bij Burn Out Poli heeft mij de perfecte begeleiding geboden

"De combinatie van de coaching, emotietherapie en osteopathie is precies wat ik nodig had. Hierdoor heb ik het vertrouwen terug gekregen dat ik zelf in staat ben mijn grenzen te bewaken en regie te pakken. De coaching van Saskia heeft mij enorm geholpen vastgeroeste oude patronen te herkennen en te doorbreken. En naast dat het hard werken was, was het ook ontzettend leuk. De sessies bij Katrien en Richard waren intens en een ontzettend goede basis ook mijn lichaam en emoties in lijn te brengen met mijn hoofd. Kortom, ik zou iedereen een traject aanraden en gunnen. Niet alleen als herstel, maar juist ook preventief."

Anoniem
Ik ben zeer tevreden over mijn behandeling
"Door mijn werkgever ben ik doorgestuurd naar Burn Out Poli vanwege een burned out. Mijn doorbraakcoach Saskia Hulleman heeft mijn klachten perfect beoordeeld en aangepakt. Deze behandeling bestond uit een samenwerking met nog 2 andere coaches, Rosalie en Ivo, die mij ook naar tevredenheid hierin hebben begeleidt.
Ik ben zeer tevreden over mijn behandeling bij Burn Out Poli."
Anneke
Ik heb mijn traject als heel waardevol ervaren

"De combinatie van een drukke baan en een jong gezinsleven ging voor mij op een gegeven moment knellen. Achteraf gezien heeft het wel een tijdje geduurd voordat ik besefte dat ik daar iets mee moest. De aanpak van Burn Out Poli sprak me meteen aan en ik heb mijn traject als heel waardevol ervaren. In het begin was het verwarrend, maar uiteindelijk vielen de puzzelstukjes op hun plek. De meerwaarde zat voor mij echt in de multidisciplinaire aanpak waarbij je op verschillende niveaus aan jezelf werkt. Het grootste inzicht was wel mijn “controlemechanisme”, dat toch een grotere rol in mijn leven speelde dan waar ik me bewust van was."

Leonhard
Ik had meteen een klik met de professionele mensen

"Ik heb een burn out gekregen door de combinatie van teveel stress op het werk en mijn privé situatie. Ik zag het even helemaal niet meer zitten. Ik moest om alles huilen terwijl ik juist een opgeruimd en vrolijk mens ben. Door intensieve begeleiding van Burn Out Poli ben ik er weer boven op gekomen. Ik had ook meteen een klik met deze professionele mensen en ik had al snel het vertrouwen dat ze mij weer uit deze afschuwelijke burn out konden trekken. Door persoonlijke begeleiding ben ik gaan graven in mijn verleden en erachter gekomen dat ik niet zo perfectionistisch hoef te zijn en me niet overal verantwoordelijk over moet voelen. Bovendien hoeft niet alles leuk te zijn, geef toe aan je verdriet. Door coachende en psychologische begeleiding ben ik gaan inzien wat mijn valkuilen waren. De ondersteuning die ik hierbij kreeg op het lichamelijk vlak door middel van osteopathie heeft ook mijn herstel versneld."Anita
Voor mij is het heel belangrijk dat ik nu weet dat ik goed genoeg ben

"Geloof het! Je kunt gelukkig zijn, met de juiste balans in je werk en privé leven. Jij bent het belangrijkste en niet je werk. Je moet eerst voor jezelf zorgen voordat je voor anderen kunt zorgen. Als je tevreden of zelfs gelukkig bent met wie je bent of wat je doet dan gaat alles gemakkelijker in het leven. Voor mij is heel belangrijk dat ik nu weet dat ik goed genoeg ben en dat je goed voelen een recht is. Ik bepaal zelf mijn leven en niet anderen. Het is heel goed vaker stil te staan bij de vraag, wil ik dit? Wat zegt mijn gevoel en niet mijn hoofd wat goed is voor mij? En als het een dag wat minder gaat, accepteer het en laat het los en weet dan: morgen gaat het beter! Burn Out Poli heeft mij in korte tijd geholpen uit een diep dal te komen en mij inzichten en een verandering van denken gegeven die ik praktisch kan toepassen en waardoor ik nu weer vrolijk en met een positief gevoel de toekomst tegemoet ga."

Katinka
Alle coaches wijden zich volledig toe tot jouw ontwikkeling

"Al jaren ben ik aan mezelf aan het werk. Dat is best bijzonder, aangezien ik de 30 nog niet behaald heb. Veel verschillende invalshoeken hebben me al wat vooruit geholpen, maar toch liep ik op het werk vast en in mijn eigen gedrags- en denkpatronen. Ik zat in een neergaande spiraal. Bij Burn Out Poli heb ik de coachingssessies mogen doen; Wat een EYE OPENER! Het inzicht in welke patronen je gedrag en denken bepalen zijn een begin van een reis naar zelfverbetering. Want hoewel je meteen wel verandering merkt, dit is een proces voor jaren.

Het mooie van Burn Out Poli is dat je bij alle coaches merkt dat ze zich volledig toewijden tot jouw ontwikkeling. Je bent niet een nummertje, maar er wordt ECHT naar je geluisterd, oprecht met je meegedacht en met alle goede bedoelingen op je verbeterpunten gewezen. Voor mij was dit een gevoel van thuiskomen, ik voelde me meteen alsof ik op mijn plek was gekomen. Vanwege mijn positieve ervaring heb ik me direct voor de vervolgcursus opgegeven. Ik kan Burn Out Poli aan iedereen aanraden (en tot op heden doe ik dat ook om me heen)."

Sigrid
Dit traject heeft me veel gebracht

"Ik ben met Burn Out Poli in gesprek geraakt nadat ik mij had ziek gemeld met een hele stevige burn out. Ik wilde dolgraag al het mogelijke doen om duurzaam te herstellen. Ik realiseerde me snel dat ik heel goed in de spiegel moest kijken om te leren van waar het misging. Via een vriendin kwam ik in contact met Burn Out Poli. Wat me vooral aansprak was de integrale benadering met aandacht voor gevoel, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen. Na een intake met Barbara raakte ik er snel van overtuigd dat dit een succesvolle aanpak met blijvend herstel zou kunnen zijn. Nu, een jaar na de intake, kan ik zeggen dat dit traject me veel heeft gebracht.

Het burn out programma vereist echt de nodige inzet om goed naar jezelf te kijken maar dat wordt beloond. Ik ben ongeveer 3 maanden na de start begonnen met de re-integratie. De effecten van het programma werken lang door. Alles wat je leert kun je gebruiken, het is afhankelijk van je eigen inzet en ambitie hoe ver je doorgroeit. Bij mij heeft een verdere bewustwording ervoor gezorgd dat ik andere accenten in mijn werk ga zetten. De niet aflatende inzet en enthousiaste betrokkenheid van Barbara, Victor en Ivo en de altijd gastvrije ontvangst in hun praktijk helpen enorm bij de groei die je doormaakt."

Man, 55 jaar
Het is een heerlijke ervaring geweest

"Mijn reis met/door Burn Out Poli,

Ken je het gevoel van, ik ben op de goede weg maar ik mis nog iets? Daar naar zoekend kwam ik door een tip van een collega bij Burn Out Poli terecht. Na een intake gesprek met Barbara, heb ik onder begeleiding van Lysanne (coach), Isabelle (emotiecoach) en Richard (Osteopathie) een mooie reis door/met mezelf gemaakt en heb ik ontdekt wat ik miste... Ik miste mijn echte zelf zijn. Wie ben ik, wat wil ik en wat weerhoud mij ervan te zijn wie ik werkelijk ben en te doen wat ik werkelijk wil. Ik heb mogen kijken en ontdekken wat er uit het verleden, heden of toekomst voor zorgt dat ik me niet vrij voel. Vragen zoals: Wie ben ik nu? Wie wil ik zijn? Waarom reageer je in bepaalde situaties op dezelfde manier? Waarom hou je vast of laat je juist los? Hoe kan het anders? Wat voel je erbij? Zijn voorbij gekomen en hebben verheldering, respect, liefde en begrip gebracht.

Het is een heerlijke ervaring geweest om de weg naar wat ik miste te vinden onder woorden te kunnen brengen maar vooral om het te voelen en er mee aan de slag te gaan. Ik ervaar het als een nieuw begin, een mooie nieuwe reis met een vernieuwde kijk, een vrije blik en de tools om het verder uit te bouwen. Iedereen zou de kans “moeten” krijgen te zijn wie je werkelijk bent. Je vrij te voelen, met humor en compassie naar jezelf en anderen te kijken."

Kitty
Je hebt je hele toekomst er wat aan

"Soms komen dingen precies op het juiste moment voorbij... Ik had in eerste instantie voor mijzelf geen bijzondere coachvraag. Zo’n vraag die je als leek in jouw ogen overal kan stellen. Ik wilde mij wat beter voelen in groepen. Wat meer mijzelf zijn, wat meer opvallen, wat minder grijze muis. Niet spannend, maar toen ik begon was de situatie iets anders, door een ongeluk zat ik lichamelijk in de lappenmand en ik had moeite om te accepteren dat ik ook maar mens was. Ik legde de lat hoger, hoger en hoger.

Twee vragen die voor mij geen enkel verband met elkaar hadden. En wie weet nou beter hoe ik in elkaar zit dan ik. Nou daar kunnen ze bij Burn Out Poli een antwoord op geven. Ze zeggen niet hoe je in elkaar zit maar houden je een spiegel voor. En dat is niet altijd leuk, grappig of fijn, nee dat doet soms een beetje pijn, soms een beetje verdriet, maar het zorgt er vooral voor dat het een traject waar je je hele toekomst wat aan hebt. Ik heb mijzelf beter leren kennen, waar komen dingen vandaan, hoe kan ik er mee omgaan en hoe zorg ik ook gewoon goed voor mijzelf. Het klinkt allemaal heel soft, maar ik kan je vertellen voor mij was het alles behalve soft. Door de aanpak op 3 niveaus, vallen zaken in elkaar en heb je bruikbare handvatten voor de toekomst. Bij mij heeft dit gezorgd voor bewuste keuzes om een balans te vinden tussen werk en prive, te geloven in mijzelf en vertrouwen te geven aan mijn omgeving."

Paulien
Het coachingstraject heeft me meer rust en stevigheid gegeven

"Na een zwaar privéjaar en een reorganisatie voor de boeg op het werk, wilde ik gestut worden om mezelf niet te verliezen. Via mijn werkgever startte ik een programma bij Burn Out Poli. De spiegel van Victor, de diepte in met Barbara en letterlijk en figuurlijk bij jezelf blijven met Ivo waren helend en fijn. Ik kijk terug op een mooie periode en breng het geleerde ook nog iedere dag in de praktijk.

Je monster temmen, erop vertrouwen dat er precies gebeurt wat je nodig hebt en dicht bij jezelf blijven is nog steeds mijn leidraad en een uitdaging om te volgen. Ik voel veel beter bij mezelf wat dingen met me doen, wat ik nodig heb en belangrijk vind. Kortom, het coachingstraject is echt een kadootje geweest en heeft me meer rust en stevigheid gegeven. Ik kan nu mezelf stutten."

Carin
Ik voel mij sterker en gelukkiger dan ooit

"Dit was het begin van de moeilijkste periode van mijn leven, een Burn Out. Ik had een bijzonder druk leven waarin ik eigenlijk 6 dagen in de week bezig was met werken en sporten. Ik stortte compleet in en wist echt niet wat ik met mijzelf aan moest. Gelukkig kwam ik via een zoektocht op internet bij Victor, Barbera en Ivo (Burn Out Poli) uit. Zij hebben mij met problemen uit het heden en verleden leren omgaan en geleerd om niet te streng voor mijzelf te zijn.

Wat zo ontzettend fijn aan Burn Out Poli was, is dat ik niet als een nummertje werd gezien. Hoe vaak Victor niet met mij in de avond aan de telefoon heeft gezeten en mij constant door de stappen in mijn hoofd heeft geleid, kan ik echt niet op 2 handen tellen. Uiteindelijk leerde ik dat ik veel te streng voor mijzelf was en dat gedachten die jezelf omlaag brengen, niet echt zijn, maar slechts gedachten zijn die weer voorbij vliegen (klinkt heel zweverig, is het helemaal niet). Het heeft mij nu, bijna 12 maanden later, gemaakt tot een persoon die elke dag nog profijt heeft van de geleerde technieken van Victor, Barbera en Ivo. Het was absoluut geen makkelijke weg om te nemen. Ben mijzelf ontzettend vaak tegen gekomen maar op een gegeven moment vielen na een aantal sessies alle puzzelstukjes op elkaar. Ik voel mij sterker/gelukkiger dan ooit en ben bovenstaand 3 tal nog elke dag dankbaar dat zij de tijd hebben genomen om mij oprecht te helpen."

John, 28 jaar

Ontdek hoe Burn Out Poli jou kan helpen