Trajecten bij Burn Out Poli
29 september 2022 

Trajecten bij Burn Out Poli

Bij Burn Out Poli organiseren we al vijftien jaar verschillende soorten programma’s met een heleboel verschillende mensen. Natuurlijk komen mensen binnen om te voorkomen dat ze een burn-out ontwikkelen, maar het leeuwendeel stapt pas binnen als ze al op dat punt zijn aangekomen en de pijn al heel groot is. Hiervoor bieden wij het herstelprogramma.

Herstelprogramma burn-out

De reacties na het volgen van dit herstelprogramma zijn divers. Het is heel mooi om te zien dat sommige mensen eigenlijk helemaal niet doorhebben dat ze bij een holistisch werkend bedrijf terecht zijn gekomen (want dat zijn we), maar gewoon zeggen: “Ik wil zo snel mogelijk van die burn-out af.” Deze mensen gaan ervoor, en hebben vaak aan het einde van het traject pas door dat ze met mindset aan de slag zijn gegaan, dat ze emotie-therapeutisch naar hun diepste overtuigingen hebben gekeken en hebben weggepeld wat hen tegenhield, en dat hun hele lijf weer in een soort ontspanning is gekomen.

Deze mensen zeggen geven aan het einde aan dat ze helemaal niet door hebben gehad hoeveel er eigenlijk daadwerkelijk met ze aan de hand was. Ze voelden zich voornamelijk gewoon heel rot. Het is mooi om te zien dat mensen dan in het programma pas herkennen hoeveel ze eigenlijk geheeld hebben, hoe goed ze hersteld zijn.

Maar zo zijn er natuurlijk ook mensen die binnenkomen bij ons omdat ze alle andere manieren al hebben geprobeerd. Ze hebben bijvoorbeeld al een traject bij een psycholoog doorlopen en zijn alleen maar cognitief bezig geweest met dingen die veel dieper, emotioneler liggen. En we zien ook mensen die al jaren bij een psychiater lopen maar eigenlijk al die tijd een burn-out hadden en alleen maar bezig zijn geweest met cognitief herstel.

Terug naar de werkelijke potentie

En we zien ook mensen die aangeven: “Ik weet eigenlijk niet wat er aan de hand is, maar ik voel me gewoon niet op mijn plek.” Als die mensen teruggaan naar de werkelijke potentie van wie ze écht zijn, die merken dat er allerlei overtuigingen af mogen. Het is heel bijzonder om later van deze mensen te horen hoe de twaalf weken bij ons in huis fantastisch veel voor hun hele leven betekent hebben. Ze hebben een gereedschapskist gekregen voor de rest van hun leven.

Wil je ook eens wat meer weten over hoe wij werken bij Burn Out Poli?
Bekijk dan ons herstelprogramma.Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen