Hoelang duurt een burn-out?

Een burn-out is een langdurige uitputting van de mentale, emotionele en fysieke systemen. Bij Burn Out Poli zien we soms mensen binnenkomen die net zijn verwezen door hun bedrijfsarts, terwijl anderen al maanden thuiszitten. Hoelang een burn-out duurt, heeft alles te maken met adequate begeleiding. 

Als je met de juiste begeleiding in de oorzaak van je burn-out bent gedoken en hiermee aan de slag bent gegaan, kun je in principe binnen twaalf weken al heel veel beter voelen. 

Begeleiding op 3 niveaus

Sinds 2008 bieden we bij Burn Out Poli begeleiding op zowel mentaal, emotioneel en fysiek gebied, omdat we zien dat dat is waar de knelpunten zitten. Omdat de uitputting op alle drie die niveaus zit, is het van belang om ook op alle drie die niveaus begeleid te worden. 

Op mentaal gebied mogen mensen gaan ontdekken welke mindset en patronen er zijn ontstaan. Op emotioneel gebied mogen mensen gaan ontdekken hoe je op een gezonde manier met emoties om kunt gaan, en daar de onderliggende belemmerende overtuigingen weg te nemen. En fysiek mogen mensen leren om in contact te komen met het lichaam, waarbij je merkt dat ze zichzelf snel weer overeind krijgen in energie, vitaliteit en algehele fysieke gezondheid. 

Als mensen in twaalf weken tijd zichzelf die toolbox helemaal eigen hebben gemaakt, zie je dat ze alweer naar het werk kunnen voor bijvoorbeeld een kopje koffie en langzaam hun uren weer kunnen gaan opbouwen. Dit is mogelijk met adequate begeleiding. 

Risico op terugval

Als goede begeleiding op deze drie niveaus ontbreekt, en de behandeling bijvoorbeeld alleen maar cognitief gericht is, zie je dat het lastig is om de oorzaken van de burn-out te achterhalen en daarmee weg te nemen. Ook vergroot je hiermee het risico op een terugval, omdat we hierbij zien dat de diepere problematiek nog altijd bestaat. 

Herstellen kan dus wel degelijk, en in relatief korte tijd. Dit doe je door een holistische aanpak en begeleiding van het fysieke, mentale én emotionele. Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder. 

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen