Stappenplan voor de perfecte Valentijnsdag
10 februari 2020 

Stappenplan voor de perfecte Valentijnsdag

Jij hebt de vrijheid om ieder moment aan te grijpen om stil te staan bij je behoeften. Deze week is Valentijnsdag de perfecte gelegenheid hiervoor. Valentijnsdag dƩ dag van de (zelf)liefde. Deze dag kun jij net zoals alle andere dagen inrichten naar je eigen behoeften. Maak jouw perfecte Valentijnsdag plannen naar aanleiding van het 4-stappenplan.

Stap 1. Waar heb jij nu behoefte aan?

Door het weekritme draaien we vaak onbewust op de automatische piloot mee in onze routine, waardoor we misschien wel veel stress ervaren minder vaak stilstaan bij onze behoeften. Nu is de vraag voor jou: Waar heb jij nu behoefte aan? Dit kan zijn voor jezelf en/of in je relatie. Beantwoord deze vraag bij voorkeur terwijl je naar de grond kijkt. Door naar de grond te kijken is het makkelijker om in contact te komen met je gevoel. Wanneer we naar boven kijken schieten we meteen in de praktische mind. Die komt straks past aan de beurt. Stel jezelf de simpele vraag:
Waar heb ik nu behoefte aan? Ga je gang.

Stap 2. Waarom heb je hier behoefte aan?

Vertel jezelf waarom je hier behoefte aan hebt terwijl jij je ogen weer naar beneden richt. Dit kunnen heel veel redenen zijn of misschien is het er maar Ć©Ć©n. Er is geen goed of fout. Dit is een opdracht voor jezelf. Jouw ervaring is leidend. Stel jezelf maar de vraag:
Waarom heb ik hier behoefte aan?

Stap 3. Realiseer jouw perfecte Valentijnsdag.

Nu is jouw wens heel duidelijk en al bijna werkelijkheid. Om jouw wens voor Valentijnsdag te realiseren hoef je nog maar Ć©Ć©n stap te doorlopen. Wat kan jij nu doen om jouw wens voor elkaar te krijgen? Ga ervoor en realiseer jouw ideale Valentijnsdag.

Stap 4. Let it go!

Laat alle ideeƫn die je hebt over de perfecte Valentijnsdag weer los. Het is precies de bedoeling dat het loopt zoals het loopt. Denken en voelen kan niet tegelijk. Laat het plaatje dat je hebt gecreƫerd los en laat je verrassen door wat er op je pad komt. Alleen dan kun jij op Valentijnsdag Ʃcht vanuit je gevoel genieten van wat er is in het moment.
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen