Behandel de pijn die stress veroorzaakt
21 januari 2020 

Behandel de pijn die stress veroorzaakt

In onze westerse maatschappij worden in de gezondheidszorg vooral de klachten aangepakt met medicijnen. Wat zou er gebeuren als we direct op zoek gaan naar wat de fysieke klachten veroorzaakt? Zou het niet veel logischer zijn om te kijken naar de veel dieper liggende oorzaak van de klachten en deze te helen? Holistisch kinderarts Judith Kocken omschrijft in een artikel op Holistik heel mooi dat de heling zit in bewustwording van oude pijn en dat dit kan worden aangepakt met een holistisch behandelplan. Burn Out Poli deelt deze holistische visie en kijken naar wat cliƫnten mentaal, emotioneel en fysiek nodig hebben. Wij mensen hebben allemaal gedachte-, gevoels- en gedragspatronen die voortkomen uit een veel diepere liggende drijfveer. Bij stress, burn out, angsten of andere mentale/fysieke/emotionele klachten kun je aan de oppervlakte wat veranderen, maar als je niet kijkt naar wat er speelt op een dieper niveau, dan ben je bezig met symptoombestrijding en komen de klachten terug.
Judith Kocken schrijf: ā€œOude pijn is energie die voor anderen voelbaar is. Oude pijn ligt opgeslagen in het onderbewuste geheugen. We zijn ons niet bewust van onze eigen oude pijn. Maar de energie ervan, en met name van het verlangen wat eronder ligt, zenden we aan alles en iedereen uit.ā€ Ook schrijft ze: ā€œOude pijn kan gaan over niet gezien, gehoord en erkend zijn in wie je als kind was en wat je als kind nodig had en niet hebt gekregen.ā€
Burn out Poli kijkt ook vanuit een holistisch mensbeeld. Wij zien als een geheel van mentale, emotionele en fysieke processen. Door een multidisciplinair burn out coaching programma aan te bieden zien we bij onze cliƫnten een waanzinnige groei in hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Ervaringen van eerdere cliƫnten kun je teruglezen in hun testimonials en aanbevelingen.

Mentale coaching

De mind ervaart, neemt waar via de zintuigen en creƫert emoties. Heling vind plaats door te begrijpen wat voor overlevingsmechanismen we gebruiken om diep gelegen oude pijn te omzeilen. Dit leer je bij de mentale Doorbraak Coaching. Ieder mens draagt oude pijn met zich mee. Je gaat met compassie oude patronen in de ogen te kijken zodat je deze in het geheel kunt doorzien en loslaten.

Emotionele coaching

Bij emotie therapie leer je in plaats van angst direct naar buiten te projecteren, stil te zijn en te voelen wat jou in het moment raakt. Zo wordt oude pijn doorvoeld, genezen en mag je er vanuit vrijheid naar kijken. Zo vindt er heling/ genezing plaats in het lichaam.

Fysieke coaching

De Osteopaat ondersteunt het herstel van het lichaam. Via lichamelijke klachten fluistert het lichaam om onze aandacht. Wanneer dit niet wordt opgepikt of herkent, gaat het lichaam uiteindelijk schreeuwen en door chronische klachten aandacht vragen. Ben je klaar voor jouw persoonlijke ontwikkeling door het oude los te laten? Doe de burn out test om te testen of er momenteel burn out signalen zijn. In plaats van alleen symptomen bestrijden is je bewust worden van de oorzaak de sleutel tot genezen, met aandacht voor alle aspecten van het leven. Langdurige (fysieke) klachten hebben zowel een lichamelijke als en mentale en oorzaak. Dit vraagt om een individueel behandelplan met aandacht voor jou als een geheel. Particulieren en professionals die een traject hebben gedaan ervaren hierna een gevoel van rust, kracht en vrijheid. Ben je nieuwsgierig geworden plan dan een gratis intake in met Ć©Ć©n van onze specialisten. Tijdens dit gesprek ga je dieper in op wat er speelt in het domein van wat jij denkt, voelt en doet. Aan de hand van die informatie wordt er mogelijk een behandelplan geadviseerd, waar mee jij direct aan de slag kunt. Bron: Holistik artikel met Judith Kocken
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen