Waarom holistisch coachen leidt tot een optimaal resultaat.
24 augustus 2020 

Waarom holistisch coachen leidt tot een optimaal resultaat.

Voor optimale verandering werken wij bij Burn Out Poli holistisch, vertelt eigenaresse Barbara Kok. Dit houdt in dat cliënten mentaal, emotioneel én fysieke coaching krijgen in plaats van puur cognitief. Dit zorgt voor het duurzame resultaat waar cliënten en opdrachtgevers naar op zoek zijn, zónder terugval. In dit blog lees je waarom holistisch coachen leidt tot een optimaal resultaat.

1. Mentale Doorbraakcoaching

Op mentaal niveau kun je een veel dieper werken als je holistisch kijkt naar de medemens. Teveel stress en ronddraaien in piekerende gedachten betekent dat oude patronen van denken en redeneren niet meer werken en je er klaar voor bent om deze saboteurs, die blijkbaar alsmaar op hetzelfde uitkomen, los te laten. Loslaten is een ingewikkeld proces. Een mens kan gedachten, conclusies en patronen van de mind niet zomaar stoppen. We mogen kijken naar de oorzaak van deze gedachten. Welke weerstand zit eronder, die ik een bepaalde ontspanning alsmaar niet kan loslaten of toelaten? Wat wil ik niet accepteren? Wat wil ik niet voelen? Dat is het pad… De vermijding van het voelen van iets waar we bang voor zijn of denken pijn door te gaan ervaren, is vaak de reden waarom we alsmaar vasthouden aan oude gedachten en patronen. (beter dat dan iets nieuws toe te laten…) In onze holistische programma's pakken we zowel op mentaal, emotioneel als lichamelijk vlak de oorzaak van negatieve gedachten, patronen en overtuigingen aan. Deze patronen en overtuigingen zijn op dieper niveau vastgezet, namelijk op emotioneel niveau, de onderstroom. Op dit niveau nemen we in onze coaching deze oorzaak volledig weg, waardoor de behoefte aan dit oude patroon, dat je voorheen angstvallig vasthield, verdwijnt. Al heel snel merk je dat je veel relaxter, energieker en zelfbewuster zult worden; de enige duurzame weg om je stress-vrij te gaan voelen en vooral ontspannen te blijven.

2. Emotionele coaching

Op emotioneel niveau werkt holistisch werk heel diep omdat je oude blokkades en overtuigingen vanuit het lichaam loslaat. Emotiecoaching werkt diep en duurzaam door bij emotionele blokkades, zoals schaamte, uitstelgedrag, onzekerheid, perfectionisme, woedeaanvallen, machteloosheid, depressieve gevoelens, de angst niet begrepen of gehoord te worden, of een weerstand niet kunnen loslaten, waardoor je ervaart dat je terugkerend niet goed in je vel zit en uiteindelijk toch vastloopt. Emotiecoaching maakt duidelijk wat er onder die blokkades zit, en nog veel belangrijker, het lost de blokkade en de daaruit ontstane overtuigingen op. Zodra je hebt ervaren wat er onder zat, ontstaat mentale ontspanning , lost de blokkade duurzaam op en ervaar je dat het lijf weer gaat stromen. Een absolute voorwaarde om zowel de body als de mind gezond te krijgen.

3. De voordelen van Fysieke coaching

Fysieke behandeling vanuit een holistische visie. Osteopathie is een prachtige behandeling om te zorgen dat het vastgezette lichaam weer gaat stromen, de spierspanning afneemt en uitgeputte organen weer gaan werken zoals bedoeld. Als mentale stress, in een tijd zonder ontspanning, te lang aangehouden heeft ontstaat op een gegeven moment chronische stress. Bij chronische stress jaagt het brein de bijnieren en het autonome zenuwsysteem op naar nog meer activiteit van het lichaam, om vooral door te gaan. In het autonome zenuwsysteem staat de sympaticus, die de actie en beweging genereert, dan continu aan, waardoor het gedeelte dat voor rust en herstel moet zorgen, de parasympaticus, niet aan bod komt en ondergeschikt blijft. Als we continu aan staan geeft het lichaam hormonen af om deze actieve stand te blijven ondersteunen. Die hormonen, cortisol en adrenaline, blijven aangeboden worden, waardoor we ’s nachts steeds slechter slapen en niet meer tot rust komen. Het hele systeem van spieren, zenuwen, organen en ademhaling staat op aan, is super alert en komt niet tot rust. De bijnieren blijven echter hormonen afgeven, raken uitgeput en verschillende organen raken nog verder ontregeld. Bijvoorbeeld de darmflora gaat plat en kan het immuunsysteem niet meer opbouwen. We missen de aanmaak van serotonine vanuit de darmflora, waardoor we geen feelgood hormoon meer door ons lichaam voelen stromen en steeds verder versomberen. De zwevende zenuw geeft vanuit de darmen seintjes naar het brein dat het lichaam hapert, waardoor daar nog meer negatieve gedachten ontstaan. Depressieve gevoelens en gedachten van onvermogen worden vaker en heviger en die vergroten de chronische stress weer, waardoor de cirkel van uitputting rond is. Een burn out ligt om de hoek. Het is hoog tijd voor een fysieke behandeling die het lichaam zowel energetisch als lichamelijk herstelt. Osteopathie behandelt het geheel van spieren, organen, energetische verbindingen en zenuwen die gepaard gaan met stress en de gevolgen van stress. Een complete behandeling die noodzakelijk is om een vastgelopen lichaam effectief en duurzaam te ontspannen.

Het effect van het complete holistische coaching programma

Al met al is de combinatie van de drie disciplines (mentale doorbraakcoaching, emotie coaching en fysieke coaching), namelijk een geïntegreerd holistisch coaching programma, essentieel om weer volledig tot rust te komen, het lichaam te doen herstellen, te herkennen wie je werkelijk bent, wat je drijft, maar vooral wat je voor jezelf in de toekomst wenst. Een voorwaarde om voortaan gezondere keuzes voor jezelf te kunnen maken, nieuwe patronen in te slijpen en jouw talenten te laten manifesteren vanuit het volledig potentieel dat je wél bent, mentaal, emotioneel en fysiek. De holistische coaching programma's op maat worden ingezet voor burn out behandeling en burn out preventie. Het is mogelijk direct vrijblijvend met één van onze coaches te bespreken wat er specifiek bij jou speelt en of wij eventueel voor jou wat kunnen betekenen. Neem contact op via het contactformulier. Wil jij graag weten of jij momenteel burn out symptomen ervaart? Test middels de gratis burn out test of jij momenteel ook stress klachten ervaart die leiden tot een burn out.
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen