Gevoelig voor wat anderen zeggen
20 september 2022 

Gevoelig voor wat anderen zeggen

Heel veel mensen komen bij ons binnen met diverse problematiek, maar ook gevoelens en gevoeligheden. Ze geven dan vaak aan dat ze, na alles wat ze meegemaakt hebben en geleerd hebben over hun eigen persoonlijke ontwikkeling, nog steeds gevoelig zijn voor wat anderen van hen vinden. Waar komt dat door?

Laat je gevoelens toe

Wat anderen van je vinden raakt kennelijk iets in je. Dit is eigenlijk heel erg interessant: als je aangeraakt wordt door een ander die iets zegt, iets vindt en jij voelt dat dat bij jou iets naar boven brengt, laat dan gewoon eens toe wat dat is en kom het onder ogen. Wat gebeurt er eigenlijk in je? Wat voel je? Het is een moment om even heel bewust stil te staan en te voelen, toe te laten wat jou nu raakt.

Het kan zijn dat het een afwijzing is, een gevoel van niet goed genoeg zijn, of iets heel anders wat specifiek bij jou hoort. Maar het toelaten van de emotie is hierin ontzettend belangrijk, want daardoor kan alles wat daar opgeslagen (of opgesloten) lag, het lichaam verlaten. Probeer het eens.

Als je hier meer over wil weten, kun je altijd contact met ons opnemen of eens verder rondkijken op onze website.Over de schrijver
Reactie plaatsen