Whitepaper: Een lonkend perspectief voor burn-out behandeling
11 juli 2022 

Whitepaper: Een lonkend perspectief voor burn-out behandeling

Het is niet voor te stellen hoe ontwrichtend een burn-out kan zijn. Van vol in het leven staan, naar een zielig hoopje mens, dat niet van de bank kan komen. Je herkent jezelf niet meer. ‘Je moet in vuur en vlam hebben gestaan, om opgebrand te raken.’ Zo hebben veel mensen deze periode in hun leven ervaren. Voor hen betekende dat maanden uit de roulatie, onbegrip in hun omgeving en een heel palet aan onverklaarbare klachten.

Een gecombineerde aanpak op mentale, emotionele en fysieke processen bij stressklachten, overspanning en burn-out leidt gemiddeld tot betere en snellere resultaten dan een puur cognitieve behandeling. Mensen met stress gerelateerde klachten herstellen bij een mind-body benadering effectiever en duurzamer.

In de richtlijnen voor huisartsen, bedrijfsartsen en psychologen ligt de focus nog altijd hoofdzakelijk op cognitieve interventies.

Whitepaper burn-out

Onze Whitepaper laat zien welke begeleiding bij burn-out doorgaans gevolgd wordt, waar knelpunten liggen en hoe de behandeling kan verbeteren. Het is geen medisch advies maar biedt een perspectief met prak­tische aanbevelingen, die voor de patiënt en tevens voor de BV Nederland beter kunnen zijn. Wij hebben hier bewust een kleine selectie van aspecten rondom burn-­out aangehaald en publiceren deze paper omdat we het geloof hebben dat er nog een wereld te winnen is bij behandelaars, beleidsmakers, onderzoekers en bij alle mensen om ons heen.

Burn Out Poli schreef dit Whitepaper zodat stressklachten, overspanning en burn-out steeds beter begrepen, voorkomen en verholpen kunnen worden. Met groot respect voor al die hardwerkende en betrokken mensen die (dreigen) burn-out (te) raken.

Bekijk of download de Whitepaper hier.

Wil je meer ontdekken over burn outs en hoe we jou kunnen helpen?
Plan dan een vrijblijvende kennismaking.


Over de schrijver
Reactie plaatsen