Liefde kun je voelen vanuit een open hart
14 februari 2018 

Liefde kun je voelen vanuit een open hart

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefdeā€¦ Tien jaar geleden hebben we op deze dag ons bedrijf Unlimited People, toen nog Burn Out Poli, opgericht vanuit onze liefde en missie onbegrensd te kunnen leven. Liefde kun je voelen vanuit een open hart en dat gunnen we iedereen. Voelt jouw hart open?

Barbara Kok over liefde

Liefde kun je voelen voor een ander, een mens, een kind, muziek of een dier. Liefde kun je ook voelen voor jezelf. Als een blije energie, een stroom van goed voelen, van acceptatie of gewoon het gevoel oke te zijn met jezelf. Liefde kun je alleen voelen in jouw hart, vanuit jouw hart, een open hart. Maar hoe bereik je een open hart? Dat bereik je niet door te denken, want denken sluit het hart. Je kunt niet tegelijk denken en voelen vanuit jouw hart. Al het denken is vergelijkend, beschouwend en vaak oordelend. Onze gevoelens zijn betere gidsen op weg naar een open hart. Hoe beter we ons voelen, hoe dichter we staan bij wie we echt zijn. Hoe slechter we ons voelen, hoe meer we dingen geloven over onszelf die niet de absolute waarheid zijn.

Verschil tussen gevoelens en emoties

Wie voelt zich niet beter nadat hij iets voor een ander mens heeft kunnen betekenen? Dat komt doordat je dan dichter staat bij wie je echt bent. Je gevoelens liegen niet. Met gevoelens bedoelen we iets anders dan emoties. Gevoelens zijn van het hart, emoties van het hoofd (limbische hersenen). Gevoelens horen bij de alfastaat, de staat die je kunt ervaren als je je vanuit een open hart ontspannen voelt. Emoties horen bij de bĆØtastaat, de staat waar onze hersenen zich in bevinden wanneer wij redeneren, besluiten nemen, werken, discussiĆ«ren en over het algemeen onze aandacht extern gericht hebben. Om te voelen dien je jezelf te openen. Emoties komen juist boven wanneer je jezelf meer sluit (verdedigt). Emoties zijn het product van onze overtuigingen. Het zijn interpretaties van de feiten. Onze overtuigingen en het denken dat daarop steunt, kunnen mijlen verwijderd zijn van de waarheid van ons zelf, van wat we werkelijk voelen... Om liefde te kunnen voelen stromen, ontspannen te kunnen leven, vrij te zijn van negatieve gedachten en gevoelens, is het daarom belangrijk van tijd tot tijd onze overtuigingen te onderzoeken.

Zelfonderzoek

Als je negatieve overtuigingen bewust kunt maken, kun je zo ook onderzoeken wat je vandaag de dag nog tegen houdt om vrij en vanuit een open hart te kunnen leven. Als je inzicht krijgt in jouw oude overtuigingen, die vandaag de dag je blijkbaar niet meer ondersteunen, kun je ze duurzaam en blijvend wegnemen. Soms is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ben jij er ook aan toe om te gaan leven vanuit een open hart en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met Unlimited People en informeer naar de mogelijkheden die aansluiten bij jouw wens.
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen