Waarom val ik om na m'n vakantie?
29 augustus 2023 

Waarom val ik om na m'n vakantie?

Niet uitgerust in de vakantie? Je bent niet de enige. Wist je dat de meeste mensen met burn out klachten binnenlopen ná hun vakantie? Je zult je wel afvragen hoe dit nou mogelijk is. De verklaring is simpel. Herken je het gevoel dat je de hele dag druk bezig bent geweest en zodra je gaat zitten de moeheid in je lijf pas voelt? Dat is vergelijkbaar met wat er gebeurt wanneer je lange tijd stress hebt ervaren en eindelijk tot stilstand komt. Jouw lichaam heeft in chronische stress lange tijd op adrenaline geleefd, waardoor je de moeheid niet voelde. Nu je tijdens de vakantie tot stilstand bent gekomen, voel je de symptomen van de burn out pas echt in het lijf. Jouw vakantie was bij lange na niet genoeg om te herstellen van alle stress die jouw lijf de afgelopen tijd heeft moeten doorstaan. De bijnieren zijn ondertussen vrijwel uitgeput door het continu produceren van adrenaline. Je krijgt het benauwd en hartkloppingen van de kleinste inspanning. Met lood in je schoenen sta je op en ga je aan het werk. Na de eerste week weet je dat het nu echt niet langer gaat.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Herken je na je vakantie burn out klachten bij jezelf? Neem contact op en vraag of je jouw situatie kunt te bespreken met één van onze coaches in een gratis intake. Twijfel je over jouw wat je ervaart? Doe de Burn Out Test. De gratis test is ontwikkeld door specialisten en je ontvangt direct jouw persoonlijke testresultaat.

Een luxe retreat in Noordwijk

Daarnaast organiseren we 31 oktober een luxe retreat aan het Noordwijkse strand. 11 dagen lang ontsnappen naar een oase van rust: de ultieme weg naar herstel en vernieuwing. Onze ervaren coaches staan voor je klaar om je te begeleiden naar innerlijke rust en balans.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen