Emotietherapie

Bij Burn Out Poli werken we met een 3D-methodiek, een complete aanpak van mentale, emotionele en fysieke begeleiding. Emotietherapie is hiervan een component.

Emotietherapie is de weg naar onderliggende overtuigingen. We gaan met mensen naar binnen op stukken die hen al jaren parten spelen, die eigenlijk hen tegenhouden om volledig vrij te zijn en te leven in hun volle potentieel. Dit doen we op het emotionele aspect.

Overtuigingen

We starten met een klein elicitatie en dan gaan we naar binnen op de emotie, op het pyogene systeem van emoties. Emoties komen los omdat celreceptoren in het lichaam openen, en de oude lading van oude overtuigingen vrijkomt. Ontzettend interessant, want de biochemische lading gaat eruit, maar ook de overtuigingen die daarop gezet zijn en de conclusies die daaraan verbonden zijn.

Denk bijvoorbeeld aan overtuigingen zoals ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘mijn vader/moeder houdt niet van me, want ...’. Zelfs overtuigingen als ‘ik ben een faler’ of ‘ik ben een fraudeur’ kunnen hier loskomen. Dit zijn overtuigingen die mensen op een bepaald moment bij zichzelf vastgezet hebben op emotioneel niveau.

Door deze overtuigingen te ontmantelen en uit het lichaam te laten verdwijnen, is fantastisch, want ook de triggers die deze overtuigingen nu nog hebben op het leven, verdwijnen. Als de overtuiging achter een emotie wegvalt, kun je vrij worden. Dit is dus een heel belangrijk aspect van onze methode, naast mentale en fysieke begeleiding.

Meer weten? Bekijk dan eens on Burn Out herstel programma.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen