Van Blue Monday naar happy monday

Blue Monday

Je kan er bijna niet aan ontkomen. Vandaag is het Blue Monday. De dag van het jaar waarop we ons door de media vooral richten op wat er niet goed gaat. Maar wat zou er gebeuren als we ons nu richten op wat er wel goed gaat?

Laten we een experiment doen.

Stel jezelf de vragen:

  1. Van wie hou ik?
  2. Wie houden er van mij?
  3. Wat gaat er goed in mijn leven?
  4. Wat is er leuk aan mij?

Hoe voel jij je NU op dit moment? Ervaar jij iets wat lijkt op geluk of voel jij gedeprimeerd? Zeer waarschijnlijk voel jij je in dit moment goed en de oorzaak van dit gevoel is simpel te verklaren.

De invloed van mindset op gevoel

Jouw gedachten bepalen hoe jij je voelt én dat is goed nieuws want jij hebt daar invloed op. Heb jij negatieve gedachten, dan ervaar je daarbij zeer waarschijnlijk ook negatieve emoties en vice versa. Wij zijn als mens onbewust geneigd om ons te richten op wat er niet goed gaat, of mis kan gaan. Hoe komt dit?

Om deze vraag te beantwoorden gaan we even terug in de tijd. Het mensenras heeft weten te overleven door de behoefte om te overleven oftewel de oerkracht.

Wij mensen waren vroeger zo’n beetje de softies van de savanne. We hebben geen slachttanden of grote klauwen maar hebben toch weten te overleven door simpelweg te vermijden om dood te gaan. Vanuit ons oerinstinct richten we onze aandacht op mogelijke doodsoorzaken om die vervolgens te vermijden.

Tegenwoordig zijn de meeste doodsoorzaken wel onder controle. De behoefte om te overleven (oerkracht) richt zich daarom nu op het vermijden van emotionele pijn. Dit doen wij door onze aandacht te richten op wat er mogelijk mis kan gaan. Dit onbewuste proces levert ons veel stress op.

 

Vrij van belemmerende patronen

Stel je voor dat jij jouw aandacht bewust op iets anders kunt richten? Vrij van jouw belemmerende patronen. Dan leef je in een hele nieuwe realiteit. Een realiteit waarin jij weet wie je bent, in je kracht staat en doet waar jij gelukkig van wordt.

In onze burn out preventie en burn out coaching programma’s worden particulieren en professionals begeleid door een mentale Doorbraak Coach, een emotietherapeut en de osteopaat. Tijdens de sessies met de mentale Doorbraak Coach wordt uitgebreid aandacht besteed aan hoe jij vrij kunt zijn van wat jou belemmert.

Particulieren en professionals die een coaching programma bij Burn Out Poli volgen worden zich in de eerste fase van het coaching programma heel gedetailleerd bewust van belemmerende gedachte-, gevoels- en gedragspatronen, zodat ze dit in de tweede fase van het coaching programma los kunnen later en ander keuzes maken.

Wil je deze focus verandering ook snel maken en dat gevoel van vrijheid ervaren. Informeer dan naar de mogelijkheden.

 

 

 

Print your tickets

Call Now Button