In 12 weken weer lekker in je vel
17 oktober 2023 

In 12 weken weer lekker in je vel

Oktober is de maand waarin de bladeren sierlijk naar de grond dwarrelen en de dagen korter worden. Het is ook het perfecte moment om stil te staan bij jezelf en je welzijn. Immers, als je volgend jaar lekker in je vel wilt zitten, dan is het moment om te beginnen: nĆŗ.

Wanneer we praten over welzijn en gezondheid, wordt de burn-out vaak aangehaald. Deze uitputtingsslag van lichaam en geest kan verstrekkende gevolgen hebben, zowel privƩ als professioneel. Het algemene beeld is dat herstellen van een burn-out een langdurig proces is. Maar bij Burn Out Poli denken we daar anders over.

Met het 3D-programma van Burn Out Poli kunnen cliƫnten vaak al binnen 12 weken weer de eerste stappen zetten richting hun normale leven. De sleutel? Een integrale benadering die niet alleen mentaal, maar ook emotioneel en fysiek ondersteunt.

Maar hoe pas je deze wijsheid toe om vĆ³Ć³r een burn-out al lekkerder in je vel te zitten? Hier zijn enkele tips die, net als het 3D-programma, alle facetten van jouw welzijn aanspreken:

1. Begin met bewegen

Herfstwandelingen zijn niet alleen ontspannend, maar ook een geweldige manier om je lichaam te bewegen. Fysieke activiteit is cruciaal voor zowel mentale als fysieke gezondheid, en de natuurlijke landschappen van oktober bieden een rustgevende omgeving om te verkennen.

2. Reflecteer en herdefinieer

Neem de tijd om je huidige levenssituatie onder de loep te nemen. Wat zijn de stressoren in je leven, en hoe kun je die verlichten? De rustigere wintermaanden bieden een kans om dieper in jezelf te graven en te reflecteren op wat je nodig hebt voor een gezondere toekomst.

3. Creƫer een balans tussen werk en privƩ

Nu meer dan ooit is het van essentieel belang om de juiste balans te vinden tussen werk en privƩ. De ervaring leert dat continue overbelasting een directe route is naar uitputting.

4. Vraag om hulp

Een luisterend oor of professionele ondersteuning kan een wereld van verschil maken. Burn Out Poli heeft een burn-out test ontwikkelt die je kan helpen begrijpen waar je staat en of je extra ondersteuning nodig hebt.

Het 3D-programma bij Burn Out Poli betrekt een coach, emotietherapeut en een osteopaat in het herstelproces om alle aspecten van jouw welzijn aan te spreken en te versterken. Dit team benadert jouw situatie om je niet alleen terug naar de werkvloer te krijgen maar om je daar te houden, gezonder en sterker dan voorheen.

Als we inzicht krijgen in onze patronen, vermijdingsstrategieƫn en hoe we met ons lichaam en emoties omgaan, kunnen we robuustere mechanismen opbouwen om stress en burn-out te voorkomen. En dit is niet alleen cruciaal voor onszelf, maar ook voor onze relaties, onze collega's en onze gemeenschap.

Dus, terwijl de bladeren vallen en we ons nestelen voor de winter, laten we de tijd nemen om te investeren in ons eigen welzijn. Want als je volgend jaar Ć©cht lekker in je vel wilt zitten, dan begint die reis vandaag.

Heb je het gevoel dat je richting een burn-out beweegt of er middenin zit?
Wacht niet en neem vandaag nog de stap.

Doe de burn-out test bij Burn Out Poli of neem contact op voor meer informatie.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen