De 3 stappen van Burn Out Poli
12 juli 2022 

De 3 stappen van Burn Out Poli

Bij Burn Out Poli kennen wij een unieke behandelmethode. Wij behandelen mensen met burn-outklachten namelijk aan de hand van drie stappen die met elkaar geïntegreerd zijn. In dit blog zetten we de drie methoden onder elkaar, en leggen we je uit waarom onze aanpak effectief is voor het behandelen van een burn-out. 

1. Coaching vanuit doorbraakcoaching
2. Emotietherapie, die we gebruiken als letterlijke behandeling van de diepere lagen en (negatieve) overtuigingen die iemand heeft
3. Fysieke behandeling, door middel van het aanpakken van osteopathie, ademhaling, voeding en beweging 

Wij begeleiden onze cliënten altijd met een combinatie van deze drie behandelmethodes, waarbij doorbraakcoaching de kapstok is. Doorbraakcoaching is het raamwerk waaraan de andere twee methodes worden gekoppeld. We starten en eindigen het traject hiermee. 

Doorbraakcoaching

Deze doorbraakcoachingsessies worden gedoceerd via Unlimited Academy, waar alle coaches een hbo-geaccrediteerde jaaropleiding hebben afgerond. De doorbraakcoaches hebben in die opleiding geleerd om aan de ene kant mentaal goed te kunnen begeleiden op patronen en vermijdingsstrategieën, maar weten ook alles over emoties en kunnen die adresseren. Daarnaast hebben ze les gehad van een arts over stressfysiologie, waardoor de coaches precies weten wat er binnen in het lichaam van een mens gebeurt en waarom iemand fysiek vast kan lopen. Dit betekent dat onze coaches zich kunnen verhouden tot de mens in zijn geheel: mentaal, emotioneel en fysiek. 

Emotietherapie

Daarnaast hebben we emotietherapeuten in huis, die specifiek zijn opgeleid om met emoties aan de slag te gaan en te kijken naar de diepere laag, waar we verschillende drijfveren hebben die onze keuzes bepalen. De emotietherapeut geeft je een soort gereedschapskist mee voor de komende veertig jaar: Hoe ga ik dan zelf om met mijn emoties? En hoe kan ik dat misschien zelfs wel aan mijn kinderen doorgeven? Dit soort tools zijn heel belangrijk om te zorgen dat je door het leven heen niet opnieuw te veel negatieve overtuigingen en drijfveren opbouwt. 

Osteopathie

Tot slot de geweldige behandeling van onze osteopaten, die bij ons in alle vestigingen opgeleid zijn om te zorgen dat het lichaam in alle facetten weer ontspant. We kijken naar het autonome zenuwsysteem, het energiesysteem, maar ook de hele hormoonhuishouding. Het is heel belangrijk dat die hele stress-as weer gaat ontspannen, dat het hele lichaam weer tot rust komt en daar een balans ontstaat. 

Dit is in het kort de 3D-behandeling van Burn Out Poli.
Wil je hier meer over weten?

Kijk eens rond op onze website, of neem contact op.


Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen