Nieuwe coronagolf veroorzaakt burn out golf
26 juli 2021 

Nieuwe coronagolf veroorzaakt burn out golf

Juist op het moment dat we dachten te kunnen ontspannen, wordt er wéér gespeculeerd over een nieuwe coronagolf. Burn out expert Barbara Kok verwacht mede na de zomer een nieuwe burn out golf.

Chronische stress door corona.

We zijn de afgelopen maanden door een rollercoaster gegaan. Steeds wanneer we dachten te kunnen ontspannen, staken er weer nieuwe cijfers de kop op, die mogelijk invloed hebben op ons leven. De Corona epidemie triggert veel angst en onzekerheid over onder andere baanverlies, geld, persoonlijke vrijheid en gezondheid. De chronische stress die hiermee gepaard gaat houdt langdurig aan. Steeds wanneer we denken te kunnen ontspannen blijkt de crisis nog niet voorbij. Veel mensen ervaren hierdoor meer stress en benoemen burn out klachten.

Burn out cijfers toegenomen.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal burn outs en de gemiddelde duur van een burn out de afgelopen tijd al flink is opgelopen, van 242 naar 290 dagen.. Barbara Kok van Burn Out Poli verwacht dat dit na de zomer alleen maar meer zal toenemen.. Een werknemer die ziek thuis zit kost een werkgever gemiddeld 260 euro per dag en dat is exclusief vervangingskosten en productieverlies. De jaarlijkse kosten van verzuim door stress worden in Nederland geschat op 2,8 miljard euro. Dat bedrag loopt alleen maar verder op door het stijgend aantal corona burn outs. Steeds meer bedrijven geven hun werknemers nu extra verlof of bieden hen de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen. Wanneer een medewerker zich ziek meldt duurt het in de reguliere zorg inmiddels te lang voordat hij of zij wordt geholpen. Na enkele maanden wachttijd verwacht men dat het probleem is opgelost, maar dit blijkt helaas niet het geval. De symptomen zijn verminderd, maar de angel, die de burn out veroorzaakt heeft, is niet weg genomen. Wij zien bij Burn Out Poli dan ook veel mensen binnen stappen die het afgelopen jaar niet goed zijn begeleid en nu een terugval ervaren.

Dit kan écht anders.

Bij Burn Out Poli begeleiden we al ruim 14 jaar mensen binnen 12 weken weer terug naar de werkvloer. Dit is ruim 70% sneller dan de gemiddelde duur duur van een burn out. Bij Burn Out Poli kunnen mensen namelijk wél al binnen drie dagen terecht én wij begeleiden hen volledig en compleet in een multidisciplinair burn out herstel programma. Onze driedimensionale burn out behandeling bestaat uit doorbraakcoaching, emotietraining én osteopathie. Deze combinatie levert wél zeer snel en duurzaam resultaat op, zónder terugval. Voel jij je overspannen, oververmoeid of ervaar je andere klachten van een burn out? Heb je te vaak stress? Om je te helpen hier wat meer duidelijkheid over te geven hebben onze specialisten hebben een gratis burn out test ontwikkeld, waarin we kijken welke symptomen van een burn out jij ervaart en hoe hiermee om te gaan.
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen