Reactie Barbara Kok – Zorgen om wildgroei aan stresscoaches AD

Barbara Kok emotietherapeute. Hoe voorkom je een burn out? Informeer bij Burn Out Poli Hoe kom je in contact met jouw innerlijke wijsheid en gevoel? Hoe Corona mij weer terugbracht bij m'n life purpose.

Twee derde van de bedrijfsartsen en psychologen is bezorgd over de ‘wildgroei’ aan coaches op het gebied van stress en burn out, volgens de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB.)

Veel behandelingen alleen cognitief

Burn out is een uitputtingsziekte die niet door iedere coach goed en duurzaam behandeld kan worden. Alleen ‘gesprekken voeren’ is evenmin voldoende voor een écht herstel van burn out, aldus Barbara Kok, oprichter van de Burn Out Poli.

Veel behandelingen tegen burn out zijn puur cognitief en daarmee onvolledig. Medische kennis over stressfysiologie ontbreekt bijvoorbeeld vaak bij coaches. En er is meer aandacht nodig voor het leren ervaren en goed omgaan met emoties.

Het aantal Nederlanders met burn out klachten neemt toe. Jaarlijks ervaart 16% van de beroepsbevolking in Nederland burn out klachten en symptomen: dat zijn circa 1,4 miljoen mensen. “Ook bij millennials zien we grote problemen ontstaan. Ze lopen steeds vroeger vast.”

Mentaal, emotioneel en fysiek

Barbara: “Een burn out mag niet onderschat worden. Je loopt helemaal vast op oude patronen en bent mentaal, emotioneel en fysiek uitgeput. Daarom is ook diepgaande behandeling nodig op al deze gebieden. We zien dat de kans op terugval anders groot is.”

Complete aanpak burn out

Barbara Kok verdiept zich al jaren in burn out en heeft twaalf jaar geleden een driedimensionale aanpak ontwikkeld om van een burn out te herstellen. “Deze holistische aanpak levert snel en duurzame resultaten op, niet alleen bij een volledige burn out, maar ook in de fases daarvoor.”

Door de officiële Burn Out Test van Burn Out Poli kan een potentiele burn out vroeg worden herkend. Zo kan de behandeling worden gestart, voordat het lichaam volledig is ‘opgebrand’.

Complete opleiding Unlimited Academy

Om de kwaliteit van behandelaars te waarborgen, leidt Burn Out Poli deze zelf op in een intensieve jaaropleiding van hun Unlimited Academy. “Uiteindelijk help je iemand voor de rest van zijn of haar leven. Dat dat goed en diepgaand moet gebeuren, daar sluiten wij ons helemaal bij aan.”

Print your tickets

Call Now Button
});