7 inzichten die Barbara meeneemt uit de Corona tijd
15 april 2020 

7 inzichten die Barbara meeneemt uit de Corona tijd

Wat neem ik mee uit de Corona tijd?

Ik durf weer te schrijven over positieve signalen. Zonder anderen te schofferen durf ik te stellen dat de Corona tijd mij ook veel inzichten heeft gebracht. Over een paar maanden ’back to normal’?

Maar wat is dan terug naar normaal voor mij?

Weer met zijn allen in de file duiken? Weer al die ‘verplichte’ sociale happenings aflopen en voelen dat niet alles energie geeft. Vergeten waar we ons de afgelopen maanden wél dankbaar voor voelden? Vermijden te missen en terug naar een continue FOMO? Wat heb ik nou eigenlijk geleerd in de stilte van de afgelopen maanden? Wat neem ik dan wél mee van al die inzichten die toch werkelijk nieuw gedachtegoed ontsloten?

Wat neem ik mee? Hieronder 7 inzichten:

  1. Voortaan wél iedere dag een moment of twee stilte inlassen.
  2. Doorgaan met die wekelijkse Qi Gong les die me zoveel energie geeft.
  3. De tijd nemen voor mijn kinderen ‘s avonds en nu écht die telefoon wegleggen.
  4. Geregeld eten en opletten dat ik af en toe stop achter de pc.
  5. In plaats van iedere afspraak live nu de helft via Zoom doen, beseffend dat de lucht schoner blijft als we niet alle afspraken met de auto hoeven te realiseren.
  6. Even een wandelingetje maken omdat de zon lonkt.
  7. Gewoon bewust zijn dat het ook anders kan.
Wat neem jij mee? Hartelijke groet, Barbara Kok Emotietherapeut/ Eigenaresse Burn Out Poli Barbara Kok open brief naar aanleiding coronavirus.  
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen