Wat betekent vrijheid voor jou?
08 mei 2018 

Wat betekent vrijheid voor jou?

Hoe heb je zaterdag Bevrijdingsdag ervaren? Was je er bewust van die dag en zo ja wat deed Bevrijdingsdag dit jaar met je? Wat raakte je die dag? Wat betekent vrijheid voor jou?

Het ultieme gevoel van vrijheid.

Vrijheid voor Barbara Kok

"Voor mij is vrijheid een persoonlijke, interne beleving. Me innerlijk vrij te voelen…

Los te zijn van iets te moeten of willen om mijn situatie te veranderen. Los van weerstand tegen wat er nu is en toch in de acceptatie te kunnen zijn van de gebeurtenissen die op mijn pad komen. Los van beperkende gedachten.
Dat is vrijheid voor mij.

Toen ik daar zaterdag bij stil stond herkende ik dat het vaak mijn gedachten zijn die me van die innerlijke vrijheid weg houden. Ik besef me dat niet zomaar de gebeurtenissen die me overkomen van invloed zijn op mijn leven maar de gedachten die ik erover heb. De weerstand en oordelen die ik erop ervaar.
In wezen ben ik zelf al vrij. Als ik niets van buiten nodig heb, ben ik al vrij.

Geloof je gedachten?

Als ik bij die stilte in mijzelf uitkom herken ik dat IK, ja ikzelf al vrij ben, al Unlimited ben. Het zijn mijn gedachten dat het niet zo is, die me belemmeren om vrij te zijn. Mijn gedachten van angst, oordeel en wantrouwen doen me blokkeren.

Als ik de stap naar vertrouwen neem, in plaats van mijn angsten te geloven, ben ik al vrij. Als ik durf te vertrouwen en mijn hart durf te openen, ben ik al vrij. Als ik durf lief te hebben en met een open hart het leven aanga ben ik vrij.

Mooi zo’n Bevrijdingsdag, dat ik me toch weer mag realiseren, vrijheid zit in mij..."

Barbara Kok

Gun jij jouw medewerkers ook vrijheid?

  • Wens jij dat jouw medewerkers ook vrijer bewegen en werken?
  • Dat zij zich betrokken voelen en daardoor met meer plezier werken?
  • Zij zich verbinden en elkaar stimuleren om nog beter te presteren?
  • Beter met weerstand en uitdagingen kunnen omgaan?
  • Met energie en gepassioneerd durven leven en werken?
Wat betekent vrijheid voor jou? Vrij voelen!

Unlimited Consultancy

Ons moederbedrijf Unlimited People optimaliseert teams en werknemers. We starten bij Consultancy met een gratis scan van de organisatie op het gebied van werk-privé balans, algehele gezondheid en vitaliteit. Aangevuld met een consult hoe “vrijheid” op de werkvloer te realiseren.

Met onbegrensde kracht, productiviteit, betrokkenheid en innovatie als resultaat. Ga voor meer informatie naar Unlimited People.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen