Verlangend naar een nieuw begin door Drs. Barbara Kok
18 maart 2020 

Verlangend naar een nieuw begin door Drs. Barbara Kok

Goedemorgen!

Het schrijven van een blog in deze onduidelijke en voor veel mensen onzekere tijd is niet eenvoudig. Vorige week wilde ik me tot jullie, onze lezers richten met een brief om vooral de rust te bewaken, te kunnen kijken wat er nog wel mogelijk is en wellicht iets meer de vertraging en stilte te zoeken. Vandaag zie ik mezelf helikopteren om de situatie waar we nu in beland zijn toch meer van een afstand te kunnen bekijken. Ontwikkelingen volgen elkaar zĆ³ snel op, dat wat ik vrijdag schreef nu alweer achterhaald is. Ook mijn eigen houding ten opzichte van de coronacrisis stel ik nu met de dag bij. We zijn bij Unlimited People/ Burn Out Poli verre van laconiek.

Deze crisis geeft wel een kans om even stil te vallen en te bekijken wat er nu eigenlijk wƩl bij me gebeurt.
Het lijkt alsof de overspannenheid van onze maatschappij en de crisis in de wereld nu een cookerpressure creĆ«ren. Veel mensen voelen zich geĆÆsoleerd en weten niet wat te doen met de stilte, de vertraging en wellicht zelfs saaiheid van thuis te moeten blijven. Als alle zekerheden en ogenschijnlijke veiligheid wegvallen en je haast wordt geforceerd uit de controle te stappen, wat blijft dan over? Best heel spannend en tochā€¦.zou je er voor kunnen kiezen dat gewoon maar eens toe te laten?

De volgende vraag is dan wat er van binnen gebeurt als je niets meer kan controleren of sturen. Als beĆÆnvloeding op alle aspecten van je leven niet meer mogelijk is. Wat blijft er dan over? Stel dat dat voor nu even genoeg isā€¦vertragen in de stilte en eens te luisteren wat jouw hart of onderbuik te vertellen heeft? Wat hoor je als alle lawaai weg valt?

Is er dan ruimte om je eigen waarde en normen eens te evalueren? Wat is werkelijk belangrijk voor mij en wat is slechts het gevolg van een doordraaiend vliegwiel van doen, maken, kopen, werken, willen hebben en houden?

Hoe is het als je niet meer vanuit die behoeftes hoeft te leven en kunt gaan ervaren waar de ware verbinding en liefde wel gevoeld kan worden? Van waaruit sta ik eigenlijk iedere dag op en doe ik mijn werk? Wat is mijn WHY tegenwoordig ? Wat komt er dan naar boven en wat doet dat met je?

Stel dat in alle chaos en onzekerheid dit voor mij en anderen een nieuw begin zou kunnen betekenen.
Ik las vorige week een mooi gedicht dat eindigde met de zin, verlangend naar een nieuw begin. Het greep me want in het woord verlangen ligt een magische aantrekkingskracht. Een nieuw begin gaf me een rilling van angst. Wat als ik niet weet wat me dan te wachten staat?

Is dat dan de boodschap nuā€¦alles even los te laten, te accepteren wat dan in het moment zelf ervaren mag worden en volledig vanuit die stilte sturing te gaan geven aan iets nieuws?

Verlangend naar een nieuw beginā€¦ik wens je wijsheid en inspiratie de komende tijd.

Drs. Barbara Kok

Eigenaresse/ emotietherapeut Burn Out Poli

Barbara Kok open brief naar aanleiding coronavirus.

[siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Cta_Widget"]","after_widget":"","before_title":"

","after_title":"","widget_id":"widget-0-0-1"}}" />[/siteorigin_widget]

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen