Wat is overspannen zijn?

Herken de symptomen van overspannenheid

Wat is overspannen zijn

Overspannen zijn is een tussenfase bij chronische stress. Je hebt in deze fase al enige tijd last van chronische stress, maar je ben nog niet volledig burn out. Op deze pagina vind je een overzichtelijke uitleg over overspannenheid.

Ben ik overspannen?

Het kan zijn dat je mogelijke symptomen van overspannenheid/ stress bij jezelf herkent. Maar wanneer ben je overspannen? Wat zijn de overspannen symptomen? Om die  bij jezelf te gaan herkennen adviseren de behandelend specialisten van Burn Out Poli je om 3 minuten de tijd te nemen om de Burn Out Test te doen. In deze test wordt je getest op stress/ overspannen symptomen en in welke mate deze overspannen verschijnselen momenteel in jou aanwezig zijn.

Wat is overspannen zijn?

Onze behandelend specialisten analyseren gratis en vrijblijvend aan de hand van de test of je risico loopt op een burn out.

Hoe herken je overspannenheid?

Als je samenwerkt met collega’s is het fijn om signalen van overspannenheid te kunnen herkennen. De kenmerken van overspannenheid kunnen net iets anders dan de burn out symptomen. Zo is er bij mensen die overspannen zijn nog geen sprake van fysieke uitputting. Ook hoeft er bij overspannen werknemers nog geen sprake te zijn van moeheid en blijven in deze fase depressieve klachten ook nog uit.

Verschijnselen overspannenheid

Symptomen die je kunt herkennen bij overspannen werknemers zijn:
• Last van buik en darmen
• Hoofdpijn
• Tinteling in arm
• Slaapproblemen
• Concentratieproblemen
• Vergeetachtigheid
• Irritatie
• Hoofdpijn, rug, nek, schouderklachten, maagproblemen.
• Gebrek aan energie
• Minder behoefte aan sociaal contact

Wat is het verschil tussen overspannen en burn out?

Er zijn veel overeenkomsten tussen overspannen en burn out, maar het is niet hetzelfde. Bij burn out is er sprake van lichamelijke (bijnieruitputting) en geestelijke uitputting. Je hebt het gevoel dat je faalt, incompetent bent en ervaart ook depressieve klachten. Je reserve-energie is helemaal op doordat de stress signalen veel te lang zijn genegeerd. Doordat het lichaam helemaal geen energie meer heeft, wordt je nu gedwongen om rust te nemen. Doorgaan is in deze fase onmogelijk.

Wanneer ben je overspannen?

Bij overspannenheid is er nog geen sprake van fysieke uitputting (bijnieruitputting) en hoeft er nog geen sprake te zijn van depressieve klachten. Je kan je zelfs nog vrolijk zijn. Je bent wel al een poosje aan het snoepen van je reserve energie. Als je alle stress signalen blijft negeren en deze fase voorbij gaat bent, raak je zonder  persoonlijke mentale, fysieke en emotionele begeleiding burn out. Negeren is nu geen optie meer.

Gratis overspannen test

Ervaar je stress en twijfel je of jij overspannen bent. Doe dan de Burn Out Test voor een gratis analyse van onze specialisten. Als er sprake is van chronische stress of overspannenheid zorg dan dat je direct hulp krijgt voordat je mentaal, emotioneel en fysiek volledig bent uitgeput. Fysiek val je als laatste om en het duurt helaas ook het langst voordat je fysiek weer volledig herstelt, dus wees er op tijd bij.

Burn Out Preventie

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, is het zeer waarschijnlijk dat je lichaam al een poosje signalen geeft om jezelf rust te geven en een burn out te voorkomen. Neem direct contact op voor persoonlijk advies van één van onze behandelend experts.

Wil je weten of jij een burn out hebt?

Doe onze gratis burn out test!

Book your tickets

Call Now Button