Secretaressedag: Die vrouw gun je toch een APK tje!
19 april 2018 

Secretaressedag: Die vrouw gun je toch een APK tje!

Management ondersteunen is veelzijdiger dan ooit! Vandaag is het secretaressedag. De duizendpoot in de organisatie, de vrouw die alles kan. De flexibele planner, organisator, de spin in het web die alles weet. Die vrouw gun je toch een APK tje met een cursus persoonlijke effectiviteit! Er is veel stress in dit vak. Vandaag wat extra aandacht voor haar.

Stress onder secretaresses

Cijfers tonen aan dat de beroepsgroep onderhevig is aan krimp. De recessie in de afgelopen jaren, maar ook de toenemende automatisering en digitalisering speelt daarbij een rol. De secretaresses die er nog zijn hebben hun takenpakket in de afgelopen jaren behoorlijk zien veranderen. En flexibel als ze zijn, hebben ze zich aangepast aan de eisen van deze tijd.

Continue aan

Als je secretaresse bent, sta je vaak “aan”. Continue gericht op de actualiteit, de organisatie en de mensen. Er komt veel op je af en je bent de hele dag aan het multitasken. Veel prikkels. Het is belangrijk om af en toe even te ontspannen. Een moment voor jezelf te nemen. Ook op kantoor. Dit werkt ideaal als burn out preventie.

Fijne secretaressedag

Wij hopen dat je vandaag in de watten gelegd wordt. Met een bos bloemen natuurlijk, maar ook met een fijne lunch of een initiatief om meer tijd te nemen voor jezelf. Fijne secretaressedag!

Gun jullie secretaresse vandaag een cursus persoonlijke effectiviteit om haar te ondersteunen de ballen in de lucht te houden en empowered te blijven. Because she’s worth it…

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen