Beter in je vel in 2018? Goede voornemens slagen alleen als je jouw patronen verandert!
06 januari 2018 

Beter in je vel in 2018? Goede voornemens slagen alleen als je jouw patronen verandert!

Zit jouw eerste werkweek er alweer op of kijk je vol goede moed uit naar maandag om weer te beginnen? Hoe start jij dit jaar? Wil je beter in je vel zitten? Bij een nieuwe start maken we goede voornemens, maar dit jaar kan voor jou een wezenlijke transformatie betekenen. Weg van alle zelfopgelegde barrières, obstakels, angsten en stress. Zo’n transformatie maak je door als je jouw patronen echt verandert. Dan kun je al je goede voornemens werkelijk laten slagen. Gemiddeld kost het 28 dagen om oude patronen te veranderen. Goed te doen zou je zeggen en…..starten in januari met je goede voornemens vergt wel discipline. Een transformatie begint bij jezelf en kost tijd. Goed je onderliggende overtuigingen aanpakken zorgt ervoor dat je slagen kunt maken. De haalbaarheid van jouw nieuwe voornemens wordt een succes als je er dag-in-dag-uit mee oefent. Nieuwe patronen inslijpen is als het trainen van een spier, het is haalbaar. Een goed voornemen begint met een stip op de horizon. Waar wil je zijn aan het eind van het jaar? Wat is je doel? Wat is het pad daar naartoe? Geluk is voor velen die stip op de horizon. Wat maakt jou dan echt gelukkig? Gaat het om geluk in het nu beleven of is het je algehele levensgeluk? Zo’n stip op de horizon bereik je niet in één keer. Stap-voor-stap, beetje-bij-beetje kom je er dichterbij.Voor ons is het belangrijkste doel jou zelf weer aan het roer te krijgen. Zo wordt het leven, in plaats van overleven.

Acht goede voornemens volgens Unlimited People:

  1. Meer me-time Geef jezelf meer momentjes voor jezelf. Om te ontspannen en te overpeinzen. Dat kan een wandeling zijn door de duinen. Met een kop thee naar buiten  staren of een lesje yoga. Gewoon het moment waar je echt voor jezelf bent en niet verbonden bent met anderen en de indrukken hierop.
  2. Werk en privé in balans Een goede balans tussen werk en privé helpt je om meer rust en regelmaat te creëren. Herzie je werktijden en maak duidelijke afspraken met je werkgever en partner. Schakel e-mail op smartphone of tablet ' s avonds uit en blijf niet tot in de nacht online.
  3. Minder telefoonscherm We raken steeds verslaafder aan onze smartphone en alle social media hierop. Talloze minuten gaan op aan het staren naar het beeldscherm. Met als invloed dat het blauwe licht ons alert houdt. Hierdoor slapen we slecht.
  4. Meer ontspannen, minder jagen Het gejaagde gevoel dat dagelijks in ons hoofd spookt, waar komt dat vandaan? Juist door meer te ontspannen, hoef je minder te jagen. Aandacht voor je ademhaling door ontspanningsoefeningen en bewust kijken waar deze onrust vandaan komt.
  5. Pauze nemen op het werk Veel mensen slaan hun lunchpauze over. Eten snel iets achter het bureau of onderweg in de auto, naar de volgende afspraak. Je pauze nemen is heel belangrijk, juist om dan even te relativeren, een hoofdstukje af te sluiten en weer vers aan een nieuw onderdeel te beginnen. Ga naar buiten een blokje om of in ieder geval een half uurtje van je werkplek af. Zorg dat je beweegt in deze pauze, dat zorgt voor een betere doorbloeding van je lijf, waardoor je scherper blijft.
  6. Praten over jezelf Lang niet iedereen is een goede prater en al helemaal niet over jezelf. Ga in gesprek om de vragen die niemand je stelt te laten stellen. Wat wil je nu echt bereiken? Waarom doe je wat je doet? Wat maakt jou gelukkig? Welke blokkades en obstakels staan dit bij jou in de weg?
  7. Beter slapen Iedereen is gebaat bij beter slapen. Een goede nachtrust is de bron voor een fit mens. Het maakt niet uit wanneer je hier mee start, maar beter slapen moet voor iedereen een goed voornemen zijn.
  8. Gezond eten Na je vol eten gedurende de feestdagen, is gezond eten in het nieuwe jaar ook een belangrijk voornemen. Dat begint met weglaten van suikers en vetten en even rustig met de glaasjes alcohol. Breng je vitaminen op orde, eet veel groenten en drink  vooral veel water. Je voeding bepaalt voor een groot deel het functioneren van je hormonen, waardoor jij weer sneller goed in je vel zit.
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen