Je dagelijks beter in je vel voelen
20 april 2023 

Je dagelijks beter in je vel voelen

Je dacht dat het jou nooit zou overkomen. Een bruisend type, altijd alles onder controle, een doorzetter. En nu herken je dat niet alles vanzelf gaat....

Je hebt minder energie, je bent wellicht de controle al een beetje kwijt of piekert teveel.

Als je over bovenstaande vraag even na moest denken is de kans groot dat je afgelopen periode teveel stress of burn-out gerelateerde symptomen hebt gehad.

Wellicht wil je meer bewust begrijpen of herkennen wat er nu precies gebeurt met je.

 Wil je beter kunnen omgaan met de alledaagse stress en handvatten krijgen om voortaan een teveel aan stress te voorkomen.

Hoe zou het voor je zijn als…

 1. Je rust in je hoofd krijgt 
 2. Je grip krijgt op je negatieve gedachten die je nu in de weg zitten
 3. Je dagelijkse (ongezonde) gewoontes gaat verbeteren door meer met jezelf in verbinding te komen
 4. Je inzicht krijgt hoe je dagelijks lekker in je vel kunt zitten. En bovenstaande vraag hiermee dagelijks kunt beantwoord met 'Vandaag!'

Ik neem je vandaag mee naar een beweging om je dagelijks beter in je vel te voelen. 7 tips om je te helpen iedere dag bewust te zijn van jouw focus, die te verleggen en je de komende tijd beter in jouw vel te gaan voelen.

Beter in je vel met deze 7 tips:

 1. Afstemmen op jezelf
 2. Positieve vragen stellen aan je brein
 3. Herprogrammering van ons brein naar het nu
 4. Zorg voor voldoende slaap
 5. Ga vaker wandelen
 6. Knuffelen voor geluk
 7. Omring je met vrolijke mensen

1. Afstemmen op jezelf

Alles wat je wil doen om je dagelijks beter te voelen begint met een kleine scan van hoe het nu is voor je. Daarom nodig ik je nu uit om daar op dit moment mee te starten.

Ga eens rustig zitten op een comfortabele stoel. Zet jouw voeten op de grond. Sluit jouw ogen met een zachte beweging en adem 4 seconden in via jouw neus en 4 seconden uit via een zacht geopende mond. Laat alle focus naar binnen gaan en volg jouw ademhaling naar binnen. Haal een paar keer diep in en adem weer uit.

2. Positieve vragen stellen aan het brein

Stel jezelf de vraag: wat is mooi aan deze dag? Herhaal deze vraag nog 4 keer. Je hoeft hem niet te beantwoorden. Slechts de vraag 5 x stellen en dat 3 keer per dag te herhalen zal in een paar dagen jouw brein sturen naar het beantwoorden van deze (nieuwe vraag)

Ik heb nog een paar mooie positieve vragen voor je:

 1. Wat heb ik nodig?
 2. Wat is goed voor mij?
 3. Hoe kan ik van vandaag een succesvolle dag maken?
 4. Hoe kan ik hier en nu ontspannen?

3. Herprogrammering van ons brein naar het nu

Op alle momenten van de dag dat je ziet dat je weer aan het denken, piekeren of twijfelen bent (negatieve gedachten) zeg je resoluut STOP.

STOP is een positief taalcommando naar ons brein en het zal meteen stoppen met wat het NU aan het doen is (bijvoorbeeld piekeren). Zet jouw voeten op de grond: stel jezelf de vraag wat is hier nu? Wat voel ik in mijn lichaam en laat dat gevoel helemaal toe. Voel wat er vervolgens in jouw lichaam te voelen is en laat die emotie helemaal toe. Zo dalen we steeds dieper in het lichaam en weg uit de mind. Hier geldt namelijk 1 regel: je kunt niet voelen en denken tegelijk, dus als je jouw focus jouw lichaam instuurt kan jouw brein niet meer op de loop gaan met negatieve gedachten. Oefen dit maar een paar dagen. 😊

4. Zorg voor voldoende slaap

Geef jouw autonome zenuwsysteem de stimulus om beter te gaan ontspannen, rusten en herstellen door voldoende te slapen. Een kleine powernap ondersteunt het ontspannen ook dus doe dat zeker als je je daar fijn bij voelt.


 5. Ga een stukje wandelen

Laat jouw telefoon en muziek thuis om eens echt stil te vallen tijdens het wandelen. Luister naar de stilte in je en om je heen. En besef wat een wonder om in jezelf die rust en ruimte te kunnen voelen.

6. Knuffelen voor geluk

Tijdens knuffelen komt het gelukshormoon endorfine vrij. Knuffel de ander, jouw huisdier of wie wil zo veel mogelijk…het kan hen ook gelukkig laten voelen.

7. Omring je met vrolijke mensen

Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Als je vrolijke en positieve mensen om je heen ervaart, ga jij je ook zo voelen.

En mochten die dagelijkse gewoonten je niet iedere dag beter laten voelen? Pak mijn favoriete guilty pleasure op: Fop en stuur jouw hersenen door te lachen

Zoek vandaag een favoriete feel good movie uit of een comedy serie waar je nu al van weet dat het je aan het lachen maakt. Wees bewust tijdens het kijken van de gevoelens die je herkent tijdens het lachen… wanneer jij lacht, krijgen jouw hersenen de signalen van goed voelen door. Dat heeft direct effect op hoe jij je voelt.

Wil je weten of je een burn out hebt? Doe onze gratis Burn Out Test!

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen