Kosten burn out programma voor werkgever

Investeren in een overspannen medewerker

Burn Out Poli maakt persoonlijke programma’s, toegespitst op de individuele situatie en wensen van de medewerker. Een gedeelte van het Burn Out Programma wordt vergoed door ziektekostenverzekeraars. Aan de hand van de verzekeringspolis kunnen we inzicht geven in de totale investering van het programma. Het is onze ervaring dat veel werkgevers het grootste gedeelte van het burn out programma voor hun rekening nemen, omdat snelle re-integratie een enorme kostenbesparing oplevert.

Kostenbesparing

Uit onderzoek van TNO blijkt dat het gemiddelde aantal dagen werkstress-gerelateerd verzuim in 2016 opliep naar 30 dagen. In 2015 was dit nog 24 dagen.

Verzuim kost de werkgevers zo’n 300 euro per dag. Een burn out die 8 maanden duurt kost dus al gauw 80.000 euro, exclusief de kosten voor vervanging. Dit kost het Nederlandse bedrijfsleven 2,8 miljard euro op jaarbasis, volgens TNO.

Klik hier voor de factsheet 2019 van TNO.

Binnen 12 weken weer op de werkvloer door begeleiding bij Burn Out Poli kost een werkgever maximaal 4500 euro.

Dankzij een behandeling bij Burn Out Poli kan een medewerker binnen 12 weken weer aan het werk.

  • Sneller terug de werkvloer op, met duurzaam resultaat
  • Lagere kosten voor vervanging en minder stress voor collega’s
  • Minder risico op financiële sancties die de werkgever riskeert vanuit de Wet Poortwachter (sinds 2017 van toepassing).

Vergoeding burn out door verzekering

Een gedeelte van het persoonlijke programma voor een re-integratie bij Burn Out Poli wordt vergoed door verzekeraars. Wij geven graag inzicht op basis van een verzekeringspolis.

Heeft een van de medewerkers burn out klachten, stress of overspannen symptomen? Via deze vragenlijst kunnen ze controleren of een behandeling gewenst is.

Meer weten over de kosten van ons programma?

Neem contact met ons op!

Book your tickets

Call Now Button