Angst ervaren

Hoe word je vrij van innerlijke angsten?

Angst is een emotie en is, zoals alle emoties, een chemisch proces dat 24 uur per dag plaatsvindt. Angst beschermt je tegen pijn die ooit gevoeld is en nu niet meer gevoeld mag worden. De angst ontstaat in tijden van stress, als het welzijn van een persoon direct wordt bedreigd, maar ook als iemand een situatie als bedreigend ervaart.

Veel cliënten in onze praktijk hebben angstklachten, duidelijk voelbaar of sluipend op de achtergrond. Ze hebben er last van en willen er vanaf.

Hoe kun je angsten ontmantelen?

Vaak weten we niet eens waar we bang voor zijn. De uitingsvorm angst wordt gevoeld, maar hoe die is ontstaan en waarom het nu speelt lijkt vaak troebel.

Burn Out Poli leert je om je angst te gaan zien zoals die daadwerkelijk is; een illusie die we zelf vormgegeven hebben. Toen we net geboren waren kenden we namelijk nog geen angst. Pas bij een bedreigende ervaring of pijn is de angst ontstaan.

Hoe kom je van angstklachten af?

Wij helpen je de angst in kaart te brengen via een beeld, een plaatje of een idee. Vaak is het idee dat je bij je angst hebt vroeger gevoed door een overtuiging, waardoor er angst is ontstaan. De beste manier om de lading van die angst weg te nemen, is door te ontspannen in de emotie. Dit klinkt heftig maar het is in wezen een heel natuurlijk proces en veel eenvoudiger dan het lijkt.

Wil je dat ook leren? Mail of bel ons gerust.

Book your tickets

Call Now Button