Zorg jij goed voor jezelf?
01 november 2022 

Zorg jij goed voor jezelf?

Het is een beetje een trendy woord, selfcare, maar wel een belangrijk onderwerp. Zorg jij goed voor jezelf? Dit is voor veel mensen een ingewikkelde vraag. Bijna iedereen is gericht op anderen, zorgen voor anderen, kijken naar anderen, bezig zijn met wat anderen nodig hebben of juist met afweren wat er vanuit anderen op je afkomt. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het niet hoeven ervaren van afwijzing, of het zogenaamde ‘pleasen’. 

Zet jezelf op één

Maar de essentie van een gezonde ontwikkeling is wat ons betreft je persoonlijke ontwikkeling, maar ook je hele fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling. Zelfs je spirituele ontwikkeling gaat over zorgen voor jezelf. Zet jezelf op één. Eerst jij en dan vanuit die kracht van jouw potentie, kun je gaan zorgen voor anderen. 

Voor veel mensen is dit ingewikkeld, zeker voor mensen die bij ons binnenkomen met een burn-out. Je merkt dat ze daar vaak totaal niet met zichzelf bezig zijn geweest en de focus te veel op anderen heeft gelegen. Ze zijn vaak bijvoorbeeld slecht bezig met voeding, hydratatie, et cetera. Als je niet goed voor jezelf zorgt, is dit een voorstation van daadwerkelijk omvallen. 

Dus: word je eens bewust van hoe goed jij voor jezelf zorgt. Hoe goed heb jij je week ingedeeld, hoe manage je jouw tijd? Let op vrije momenten, sporten, gezond eten, me-time.

Wil je hier meer over weten of hierover met ons wil spreken, voel je vrij om contact op te nemen. Je bent van harte welkom.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen