Werken aan je ‘gereedschapskist’
26 juli 2022 

Werken aan je ‘gereedschapskist’

Bij Burn Out Poli werken we met een combinatie van coaches, emotietherapeuten en osteopaten. Deze samenwerking zijn we ooit zo begonnen, omdat we zien dat een mens meer nodig heeft dan een beetje cognitief inzicht. 

Voor iemand met burn-outgerelateerde klachten is het niet voldoende om alleen een paar weken bij ons te komen voor wat coaching om de huidige problemen op te lossen. We willen ervoor zorgen dat iemand een gereedschapskist krijgt voor de komende veertig jaar om in de toekomst soortgelijke problemen ook te voorkomen. Hierin is de samenwerking tussen coach, emotietherapeut en osteopaat cruciaal. 

Onze visie is dat ieder mens eigenlijk al vrij is, alleen in de loop van het leven daar allemaal laagjes overheen heeft gelegd door dingen die iemand meemaakt. Die laagjes zijn bijvoorbeeld overtuigingen, regels, ideeën over hoe dingen zouden moeten en horen. Het doel van onze behandeling bij Burn Out Poli is om al die laagjes eraf te gaan pellen. 

Daarmee bieden we je een gereedschapskist om mentaal, emotioneel en fysiek de rest van je leven jezelf in balans te kunnen houden. Vandaar de term ‘gereedschapskist’: je krijgt de tools om dit zelf te kunnen onderhouden. Dit is de essentie van het programma bij ons, want we willen ervoor zorgen dat je inzicht krijgt, zelfstandig door kunt en nooit meer bij ons terug hoeft te komen. Een gereedschapskist voor de rest van je leven, dat wensen wij je toe.


Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen