Burn out is een symptoom bij mensen die vastlopen. | Video
08 april 2022 

Burn out is een symptoom bij mensen die vastlopen. | Video

Burn Out Poli, zitten daar dan alleen maar mensen die burn out zijn? Burn out expert Barbara Kok legt uit dat burn out een symptoom is bij een mens die vastloopt.

Hoe kijkt Burn out Poli naar een burn out?

Stel dat een burn out gewoon een symptoom is. Een symptoom dat iemand vastloopt. Dat je niet gelijk alle symptomen op een burn out plakt, maar dat je het gewoon hebt over een mens die vastloopt. Daar werken wij heel veel mee. Het gaat over mensen met angsten, mensen met een depressief gevoel wat niet te duiden is, mensen met onverklaarbare lichamelijke klachten, SOLK. 40% van alle mensen die bij de huisarts terecht komen hebben deze onverklaarbare klachten. Deze mensen komen allemaal bij ons in huis, omdat wij multidisciplinair met ze werken.Ā 

Wij kijken naar de gehele mens

Wij kijken vanuit een holistisch gedachtegoed naar die mens, de gehele mens. Door mentaal, emotioneel, fysiek en dieper naar iemand te kijken. Krijgen wij het gehele beeld. En dan komen we op heel veel kleine of grotere trauma's terecht. Dit hoeft niet iets te zijn wat als traumatisch heeft gevoeld. Maar het heeft wel een effect gehad. Ergens misschien jong in de jeugd en daar kunnen we heel veel mee doen. Met emotietherapie bijvoorbeeld. Met osteopathie. Dan zie je dus het brede veld van wat Burn Out Poli allemaal adresseert. Het gaat om een mens die vastloopt.


Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen