Burn out is een symptoom bij mensen die vastlopen. | Video
08 april 2022 

Burn out is een symptoom bij mensen die vastlopen. | Video

Burn Out Poli, zitten daar dan alleen maar mensen die burn out zijn? Burn out expert Barbara Kok legt uit dat burn out een symptoom is bij een mens die vastloopt.

Stel dat een burn out gewoon een symptoom is. Een symptoom dat iemand vastloopt. Dat je niet gelijk alle symptomen op een burn out plakt, maar dat je het gewoon hebt over een mens die vastloopt. Daar werken wij heel veel mee. Het gaat over mensen met angsten, mensen met een depressief gevoel wat niet te duiden is, mensen met onverklaarbare lichamelijke klachten, SOLK. 40% van alle mensen die bij de huisarts terecht komen hebben deze onverklaarbare klachten. Deze mensen komen allemaal bij ons in huis, omdat wij multidisciplinair met ze werken. 

Wij kijken vanuit een holistisch gedachtegoed naar die mens, de gehele mens. Door mentaal, emotioneel, fysiek en dieper naar iemand te kijken. Krijgen wij het gehele beeld. En dan komen we op heel veel kleine of grotere trauma's terecht. Dit hoeft niet iets te zijn wat als traumatisch heeft gevoeld. Maar het heeft wel een effect gehad. Ergens misschien jong in de jeugd en daar kunnen we heel veel mee doen. Met emotietherapie bijvoorbeeld. Met osteopathie. Dan zie je dus het brede veld van wat Burn Out Poli allemaal adresseert. Het gaat om een mens die vastloopt.


Over de schrijver
Reactie plaatsen