Hoe kom ik weer in verbinding met mezelf en anderen?
28 januari 2022 

Hoe kom ik weer in verbinding met mezelf en anderen?

Wij gaan ervan uit dat ieder mens unlimited is, onbegrensd is. Dat wil zeggen dat ieder mens onbegrensd en vrij geboren is en in de loop van het leven daar allemaal laagjes overheen heeft gegooid. Laagjes van overtuigingen, conclusies die wellicht niet helemaal waar zijn. 

De verbinding met jezelf verliezen

Een baby wordt vrij en onbeschreven geboren. In de loop van de eerste jaren krijgt hij allemaal emotionele indrukken, die indruk maken. Indrukken waarbij hij tot conclusies komt over z’n situatie, omgeving, de manier waarop er liefde gehaald wordt, bescherming en veiligheid er kan zijn. Dan zie je al heel jong dat de openheid van kindjes verandert en dat zij gaan vermijden, omdat zij bepaalde zaken niet willen voelen en angsten ontwikkelen. Zij gaan vanuit dat systeem van vermijding zijn pad vervolgen en dit voelt niet meer vrij. 

Het is daarom dat jonge mensen ook het gevoel hebben dat zij de verbinding met zichzelf verliezen. We zien dat kleine mensjes daar de vergissing hebben gemaakt, dat zij afgesloten zijn en deze perceptie op de wereld krijgen en op zichzelf. 

Oude overtuigingen ontmantelen

Als wij vanuit Burn Out Poli met mensen, mentaal, emotioneel en fysiek naar binnen gaan, komen we uit bij de essentie van de mens, hun onbegrensde potentieel dat los staat van overtuigingen. Hier herkent iedereen dat hij zich in die jonge jaren vergist heeft. Dat hij in een stressreactie dingen is gaan geloven over z’n veiligheid, liefde, wie hij werkelijk is of niet is en dat hij een onderliggende overtuiging is gaan vastzetten. We zien dat we daar een ontmanteling van vergissingen kunnen doen. Dit speelt zich op emotioneel niveau af en daar kan dat ook worden ontmanteld.

Vrij zijn

Als wij het hebben over vrij zijn. Dan hebben wij het over weer bewust in contact zijn met jezelf. De verbinding voelen met jouw volle onbegrensde potentie. 

Ben je jezelf kwijt, de verbinding met jezelf of anderen? Voel je vrij om met een coach te bespreken wat wij nu voor jou kunnen betekenen. Je kunt zelf een gratis kennismakingsgesprek inplannen.


Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen