Veel stress onder millennials; leeftijdsgenoten reageren
09 januari 2018 

Veel stress onder millennials; leeftijdsgenoten reageren

Uit onderzoek van EenVandaag opiniepanel blijkt dat 60 procent van de generatie millennials geboren tussen 1980 en 2000 veel stress ervaart. Van de jongere millennials van 18 tot 25 jaar kampt zelfs 76 procent, volgens eigen zeggen, met te veel stress. Met name de zelfopgelegde druk door hoge verwachtingen van het privéleven en faalangst voor de carrière speelt een grote rol. Unlimited People heeft ‘huismillennials’ John en Myrthe gevraagd om een reactie. Verwachtingen, verwachtingen en nog eens verwachtingen. Het zelf bedenken van wat ‘zou moeten’ legt de jongeren veel stress op. Dit blijkt ook uit het onderzoek van EenVandaag. Een liefdesrelatie voor het leven vinden is voor 86 procent belangrijk. Opklimmen naar de toppositie binnen de sector vindt de helft belangrijk. En 58 procent verwacht minimaal bovenmodaal te gaan verdienen. Druk, druk en nog meer druk die we ons zelf opleggen. 54 procent vindt bovendien dat het een kwestie van eigen schuld is, als de carrière mislukt.

Reactie van millennials

Bij Unlimited People begeleiden we millennials naar de volgende stap van hun carrière. Drie verschillende coaches gaan in het programma Unlimited Ambition aan de slag. John en Myrthe volgden dit traject en reageren op het onderzoek van EenVandaag:
John (29): “Ik ben flabbergasted na het zien van de reportage. De wereld om je heen willen veranderen is een hele lange weg. Maar jouw innerlijke plaatje en de verwachtingen die jezelf hierbij hebt, zijn een hele korte weg. Je bent zelf de architect van jouw innerlijke plaatje. Verander dat en ervaar wat dit met jouw stressbeleving doet. Leef de beste millennial in jezelf, weg van de angsten om te falen. Focus op wat je echt wil.” Myrthe (25): “Ik ben van nature een gedreven persoon, maar de afgelopen jaren kwam die ambitie me steeds meer in de weg te zitten. Hoe hard ik ook werkte, ik werd er niet meer om beloond. De droom van die fantastische baan met beloofde doorgroeimogelijkheden viel in duigen. Dit zorgde voor enorm veel frustratie en stress. Ik herken dat in de reportage. Ik wilde gaan reizen om te ontdekken wat ik echt wilde, maar juist door het gesprek aan te gaan over wat ik nu echt belangrijk vond, vond ik mezelf. Ik voel me fitter en sterker dan ooit. En die leuke vent komt nu vanzelf wel. Dat gun ik anderen ook. ”
Wil jij als millennial ook de stap maken naar je onbegrensde jij? Afscheid nemen van overtuigingen, angsten en stress? Neem dan contact met ons op. Wij stellen de vragen die niemand aan je stelt. Je manager, je vrienden… en je kijkt wel uit met wat je zegt, want straks hebben ze door dat je eigenlijk helemaal niet zo succesvol bent. Als jij met ons contact opneemt, gaan wij het gesprek aan met jouw werkgever. Op naar de volgende stap op de ladder van jouw carrière! Meer info over Unlimited Ambition  
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen