Mijn partner heeft een burn-out

Naast de behandeling van burn-out, krijgen wij bij Burn Out Poli ook te maken met mensen die niet goed weten hoe ze om moeten gaan met de burn-out van hun partner. Bijvoorbeeld verhalen van mensen die hun partner af zien glijden in een burn-out, terwijl deze partner dat zelf niet ziet of wil erkennen. Hoe kun je dan op een prettige manier communiceren dat je ziet dat het niet goed gaat? Hoe kun je met je partner omgaan, zonder dat je aanmatigend wordt? Dit zijn ingewikkelde situaties voor heel veel mensen.

Liefde en zorgzaamheid

Wij nodigen in dat geval vaak mensen samen uit. Wij leren ze dan hoe je het gesprek kunt voeren om met elkaar te ontdekken wat er aan de hand is. Het gaat over de vraag die je stelt, over de intentie. Een intentie van liefde en zorgzaamheid is natuurlijk totaal anders dan vanuit een bepaalde irritatie over het (niet) functioneren van je partner. Dit zijn twee hele verschillende gesprekken over hetzelfde onderwerp.

Veel mensen met een burn-out functioneren niet meer goed, zijn uitgeput, willen niet geconfronteerd worden met hun problemen en hun falen niet voelen. Dit is problematisch, omdat ze vervolgens doorgaan op wilskracht, terwijl het eigenlijk niet meer gaat, om niet te voelen dat ze niet goed genoeg zijn.

Ga dus het gesprek daarover met elkaar aan, vanuit die liefdevolle intentie. Hoe kan je de ander helpen?

Wil je meer weten over hoe je dit gesprek goed kunt voeren of wil je hierover eens sparren?
Je bent altijd welkom om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. We helpen jou en je partner graag om jullie hierin te ondersteunen en verder te helpen.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen