Doorwerken met een Burn Out
21 juni 2022 
in blogs

Doorwerken met een Burn Out

Waarom zou je doorwerken met een burn-out? Er komen bij ons bij Burn Out Poli mensen binnen waarbij het eigenlijk niet wil landen dat ze last hebben van een burn-out. Ze willen dit niet onder ogen komen en werken liever door, gaan liever door met het dagelijks leven.

Dit is natuurlijk volstrekt begrijpelijk, maar de vraag is: van waaruit wil je dat? Van waaruit wil je niet stoppen? Van waaruit voel je de drang om door te werken? En wie is degene die je dat eigenlijk vertelt? Ben je dat zelf, omdat je niet toe wil geven dat je misschien toch faalt, of schuurt tegen een gevoel van niet goed genoeg zijn? Of is het juist je werkgever die je pusht en die zegt, we kijken het wel even aan?

Het fenomeen doorwerken bij een burn-out

Eén ding weten we wel: als je doorwerkt waar je eigenlijk niet meer kan, loop je totaal vast. Het fenomeen doorwerken bij een burn-out is voor ons altijd het risico waarin we een gesprek moeten aangaan. Waarom zou je niet stoppen? Wat als je stopt en eventjes helemaal niks moet, wat moet je dan voelen? Dat je omgeving er iets van zal vinden? Dat je zelf in een gedachte van ‘niet goed genoeg’ terechtkomt, wat je al continu aan het vermijden was?

Je zult zien dat je dan eigenlijk in een soort spagaat terechtkomt van alsmaar door moeten om het toch niet goed genoeg te doen, waardoor je eigenlijk in een soort onmogelijke loop terechtkomt. Hierdoor blijf je alsmaar het gevoel hebben het niet goed genoeg te doen. Stel dus eens de vraag: van waaruit moet je door? Van waaruit wil je niet stoppen?

We spreken hier graag eens met je over bij Burn Out Poli.
Voel je welkom.

Wil je hier meer over weten?
Bel of mail ons.Over de schrijver
Reactie plaatsen