Burn-out en op vakantie

Het is weer zover: zomer! Veel mensen mogen in deze periode op vakantie gaan. In deze periode horen we bij Burn Out Poli echt wekenlang deze uitspraak: “Nog eventjes doorzetten en dan gaan we op vakantie en dan komt het allemaal wel goed met mij!” Het idee dat tijdens een twee, drie weken vrij alle stress wel zal verdwijnen. 

Onze ervaring is echter dat in september, na de zomervakantie (en zo ook in januari, na de kerstvakantie) eigenlijk de meeste telefoontjes binnenkomen van mensen die juist tijdens die vakantie pas écht hebben gevoeld hoe uitgeput ze eigenlijk zijn. Het wordt dan alleen maar lastiger om weer aan het werk te gaan. 

Pak je rust

Ons advies is daarom: ook al is het nog maar een paar weken tot je vakantie, gebruik toch deze weken om even tot rust te komen als je merkt dat je op je tenen loopt. Ook in deze weken is het dan juist belangrijk om even niets te hoeven en te moeten, zodat je al in die ontspanning kan komen. Zo zorg je ervoor dat je niet op vakantie het gevoel hebt dat je daar instort, en kun je er dus veel meer van genieten. En zo zorg je er ook gelijk voor dat je daadwerkelijk uitgerust weer aan het werk gaat als je terugkomt. 

Meer weten over ontspanning en tot rust komen en hoe je dit aanpakt?
Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen