Burn-out en op vakantie

Het is weer zover: zomer! Veel mensen mogen in deze periode op vakantie gaan. In deze periode horen we bij Burn Out Poli echt wekenlang deze uitspraak: “Nog eventjes doorzetten en dan gaan we op vakantie en dan komt het allemaal wel goed met mij!” Het idee dat tijdens een twee, drie weken vrij alle stress wel zal verdwijnen.

Onze ervaring is echter dat in september, na de zomervakantie (en zo ook in januari, na de kerstvakantie) eigenlijk de meeste telefoontjes binnenkomen van mensen die juist tijdens die vakantie pas écht hebben gevoeld hoe uitgeput ze eigenlijk zijn. Het wordt dan alleen maar lastiger om weer aan het werk te gaan.

Pak je rust

Ons advies is daarom: ook al is het nog maar een paar weken tot je vakantie, gebruik toch deze weken om even tot rust te komen als je merkt dat je op je tenen loopt. Ook in deze weken is het dan juist belangrijk om even niets te hoeven en te moeten, zodat je al in die ontspanning kan komen. Zo zorg je ervoor dat je niet op vakantie het gevoel hebt dat je daar instort, en kun je er dus veel meer van genieten. En zo zorg je er ook gelijk voor dat je daadwerkelijk uitgerust weer aan het werk gaat als je terugkomt.

Meer weten over ontspanning en tot rust komen en hoe je dit aanpakt?
Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.Over de schrijver
Reactie plaatsen