Stress is besmettelijk

Het is belangrijk om te beseffen dat iedere emotie besmettelijk is. Of het nu gaat om leuke of minder leuke emoties, zoals stress of ontspanning. Ieder gevoel is besmettelijk. Wanneer jij stress ziet of ervaart bij een ander, kan dit jouw gevoel beĆÆnvloeden. Stel je voor dat je in gesprek bent met iemand die enorm gestresst en opgejaagd is. Van buiten zie je dat diegene al richting chronische stress gaat. Het gevoel wat dat bij je los maakt, noem ik stress die besmettelijk is.

Spiegelneuronen

We kunnen daar niks aan doen. Dat gaat nou eenmaal automatisch. Dat komt door onze spiegelneuronen. We spiegelen elkaar als personen eigenlijk continue. Daardoor beleef en ervaar je wat een ander ervaart. Het is daarom heel belangrijk om te beseffen met welke mensen je omringt, want deze mensen zijn van invloed op jou. Wanneer je je hier bewust van bent, kun je hier afstand van nemen en je op een emotie, gevoel of trilling richten die je wel wil ervaren.

Een stress trilling of een depressieve trilling zijn bijvoorbeeld lage trillingen. Wanneer jij je emoties op een positieve manier ervaart, kun jij hoge trillingen neerzetten. Je geeft je brein op deze manier namelijk een seintje om je hele zijnstoestand naar een hoger trillingsniveau te brengen. Op dit trillingsniveau wil je manifesteren. Want als je manifesteert over positieve gebeurtenissen en emoties, dan zullen deze ook op je pad komen.

Ik wens je heel veel succes!

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen