Na de vakantie kan ik er wel weer tegenaan
25 juni 2019 

Na de vakantie kan ik er wel weer tegenaan

Half Nederland pakt binnenkort weer de koffers om een aantal weken op op vakantie te gaan. De periode om even op te laden in de zon. Even helemaal niets. Wist je dat de meeste mensen bij Burn Out Poli binnen komen na hun vakantie? Je zal je wel afvragen waarom. De verklaring is eigenlijk heel logisch. Ken je dat gevoel dat je de hele dag hebt gewerkt of gewandeld en zodra je gaat zitten de moeheid in je lichaam pas voelt? Dat is (in het klein) vergelijkbaar met wat er gebeurt, zodra je lange tijd hoge stress hebt ervaren en gaat rusten. Het lichaam heeft dan veel te lange tijd op adrenaline geleefd en de bijnieren zijn volledig uitgeput. Dat is het moment dat je de symptomen van de burn out pas echt gaat voelen. Terwijl je op het strandbedje probeert te ontspannen, ontvang je appjes van kantoor en denk aan de e-mails waar je allemaal doorheen moet zodra je thuis bent. Je bent bang dat de vakantie niet lang genoeg zal duren om weer volledig op te laden. Je krijgt het benauwd en hartkloppingen van de kleinste inspanning. Bij terugkomst thuis breekt op zondagavond het zweet je uit. Ik moet morgen weer… Met lood in je schoenen sta je op. Na een eerste dag chaos weet je echt niet waar te beginnen.

Stressvrij op vakantie

Geef jezelf de ruimte om deze zomer preventief aan die potentiele burn-out te werken. Herken je jezelf of een collega in de bovenstaande situatie? Download dan ons gratis ebook 'Komt het ooit nog goed met mij?' Allemaal gebaseerd op de persoonlijke verhalen bij Burn Out Poli, van onze professionele begeleiders en ervaringsdeskundigen die een burn out hebben gehad.We hopen dat ons E-book je inzicht en perspectief geeft. Ken je iemand anders die dit boek goed kan gebruiken? Dan help je door de link door te sturen.
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen