Menopauze of burn-out?

Voor veel vrouwen van boven de veertig kan het lastig zijn om te peilen: Heb ik last van de menopauze, of van burn-outgerelateerde klachten? Bij Burn Out Poli krijgen we deze vraag vaak, en dat is logisch.

Overgangsperiode

Veel vrouwen in de overgangsperiode, die best lang kan duren, raken uitgeput en slapen te weinig. Hormonale schommelingen doen namelijk van alles met je. Ook ontbreekt er een bepaald perspectief, want het duurt zo lang. Ze voelen zich niet goed, hebben last van onbeduidende lichamelijke klachtjes en vragen zich af: Wanneer houdt dit op?

Veel vrouwen in de overgang raken dus uitgeput, soms zelfs zonder door te hebben dat dit met de overgang te maken heeft. Hormonen veranderen en ze raken somberder, want de darmflora putten uit en daardoor wordt serotonine minder goed opgebouwd. Daardoor krijgen ze niet langer die feelgoodhormonen in hun lichaam. Het gebrek aan oestrogeen doet vervolgens de rest.

Fysieke begeleiding en osteopathie ontvangen

Door die fysieke en mentale uitputting raken deze vrouwen vaak in een burn-out. Ze komen in een soort crazy eight van overgangsverschijnselen, uitputting, naar een burn-out. Zo komen ze dan ook bij ons binnen. Daarom is het van wezenlijk belang deze vrouwen fysieke begeleiding en osteopathie ontvangen. Deze vrouwen krijgen bij ons in behandeling een volledige reset, doordat we het mentale, emotionele en fysieke aspect aanpakken.

Wil je hier meer over weten?
Je kunt ons altijd bellen of mailen.
Of plan direct een vrijblijvende kennismaking in.

Over de schrijver
Reactie plaatsen