Longcovid klachten

Sinds 2020 komen er veel mensen bij ons in huis met longcovid klachten. Het gaat hier om klachten die lang aanhouden en niet weggaan. Maar zijn het klachten die daadwerkelijk veroorzaakt zijn door COVID of zijn het onderliggende klachten die naar boven zijn gekomen in de COVID-periode?

Lichamelijke klachten
COVID-klachten zijn voor ons vergelijkbaar met somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten. Ook wel SOLK genoemd. Deze klachten zijn duidelijk merkbaar. Wij vinden het juist interessant om te kijken wat zich daaronder allemaal afspeelt. Wij gaan kijken wat mentaal, emotioneel en fysiek de oorzaak is, zodat de longcovid klachten verminderen. Hierbij gaan we op zoek naar patronen. Het kan namelijk zo zijn dat er intern weerstand zit, waardoor je je immuunsysteem uitput. Deze weerstand maakt je vatbaar voor bacteriologische infecties, maar dus ook voor longcovid klachten.

Vitaliteit
Voor ons is het heel belangrijk om mensen er bewust van te maken dat ze hun eigen vitaliteit kunnen opbouwen. Het gaat hier niet alleen over lichamelijke vitaliteit, maar ook over mentale en emotionele vitaliteit. Door mensen zich hiervan bewust te maken, zien we een groot aandeel van de klachten verminderen. 

Bij Burn Out Poli zijn we hier veel mee bezig. Sommige mensen denken dat ze een burn-out hebben, maar blijken last te hebben van longcovid-klachten die te lang hebben geduurd. Hierdoor zijn ze in een uitputting terecht gekomen. Daarom raden wij aan om verder te kijken en de oorzaak van je klachten eens goed onder de loep te nemen.

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen?
Plan dan een vrijblijvende kennismaking.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen