Ervaring bij Burn Out Poli

Een voormalig cliënt van Burn Out Poli begint haar verhaal met te vertellen hoe ze voorheen altijd heel druk bezig was met haar werk en veel ballen tegelijkertijd in de lucht hield. Ze vond zelf dat ze het allemaal heel goed deed en was daarom ook verbaasd dat ze af en toe ziek was en longontstekingen kreeg. Op een gegeven moment kreeg ze van haar bedrijfsarts te horen dat ze moest stoppen met werken vanwege haar gezondheidsproblemen. Hier was ze heel boos over en vond het onterecht.

Weerstand bij het eerste gesprek
Toen ze bij Burn Out Poli binnenkwam voor haar intake voelde ze zich eerst nog wat ongemakkelijk en snapte niet wat ze daar moest doen. Ze had het idee dat dit over iedereen ging, behalve over haarzelf. Tijdens het eerste gesprek werden haar veel vragen gesteld over hoe ze zich voelde en hoe het ging, maar ze dacht zelf dat het hartstikke goed met haar ging. Ze wilde graag zien hoe de mensen bij Burn Out Poli haar konden helpen, zodat ze dat zelf weer kon gebruiken voor haar eigen werk. Al snel kwam ze erachter dat wat er bij Burn Out Poli gebeurde iets bijzonders was en dat het haar waarschijnlijk ook iets zou opleveren.

Ze vertelt dat ze voorheen altijd zo veel mogelijk deed en dat ze alles leuk vond. Als ze dan dood neerviel, dan was het maar zo, want ze had in ieder geval geleefd. Maar ze kwam erachter dat ze zuiniger met haar energie moest omgaan als ze langer wilde leven. Op een gegeven moment kwam ze erachter dat hoe ze het deed niet slim was en werd ze daar boos over. Ze vond het stom dat ze alleen te horen kreeg hoe ze het niet moest doen, maar niet hoe ze het wel moest doen.

Traject bij Burn Out Poli
Het traject bij Burn Out Poli zorgde ervoor dat ze zichzelf beter leerde kennen en dat ze zich assertiever opstelde. Ze deed niet meer dingen die ze niet wilde doen omdat iemand anders het leuk vond, maar dat zorgde wel voor uitdagingen in haar omgeving. Haar omgeving was nog niet gewend aan de assertieve versie van haarzelf en dat zorgde soms voor conflicten. Ze moest wennen aan het idee dat ze zichzelf op de eerste plek moest zetten en dat ze dan soms alleen zou zijn. Dit was een lastig proces voor haar, maar het zorgde er wel voor dat ze uiteindelijk meer zichzelf werd en dat ze zich beter voelde.

Resultaat na traject
De cliënt geeft aan dat ze zichzelf beter heeft leren kennen tijdens het traject en dat ze uiteindelijk accepteerde dat ze het anders wilde doen dan voorheen. Ze heeft geleerd om zuiniger met haar energie om te gaan en om zichzelf op de eerste plek te zetten. Hoewel het proces niet makkelijk was, heeft ze uiteindelijk wel geleerd om meer zichzelf te zijn en om beter voor zichzelf te zorgen.

Wil je ook eens wat meer weten over hoe wij werken bij Burn Out Poli?
Plan dan een vrijblijvende kennismaking in.Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen