Een burn-out, het einde van je carrière?
24 oktober 2023 

Een burn-out, het einde van je carrière?

De stelling: Iemand met een burn-out is afgeschreven voor de arbeidsmarkt.

Je kunt natuurlijk wel raden dat wij het hier totaal niet mee eens zijn. Want ondanks dat het hebben van een burn-out niet fijn is, maakt het ook sterker. Het is een moment waarop je jezelf opnieuw ontdekt, je patronen en strategieën herziet, en een kans krijgt om te veranderen en te groeien. Je wordt letterlijk gedwongen stil te staan en te focussen op jezelf. Iets wat vele anderen nooit zullen doen. En dit stilstaan, brengt mensen veel waarde mee!

Nee, met een burn-out ben je niet afgeschreven.

Het eerste misverstand dat we moeten aanpakken, is het idee dat je na een burn-out niet meer welkom bent op de arbeidsmarkt. Dit idee is simpelweg niet waar. Een burn-out is geen eindpunt, maar eerder een signaal dat je bestaande manieren van omgaan met stress en werkdruk niet effectief waren. Het is tijd om te groeien en te veranderen.

De kracht van herstel na een Burn-out

Het herstelproces na een burn-out biedt mogelijkheden om veerkrachtiger en sterker te worden. We geven wat voorbeelden:

1. Mindset verandering: Een burn-out dwingt je om te kijken naar je mindset. Je leert te begrijpen hoe stress en overbelasting je gezondheid beïnvloeden. Deze inzichten helpen je om bewuster en positiever te denken over je werk en leven.

2. Emotionele groei: Tijdens het herstelproces leer je beter omgaan met je emoties. Je ontdekt gezonde manieren om stress en spanning te beheersen. Dit maakt je emotioneel sterker en leert je effectiever met uitdagingen om te gaan.

3. Zelfbewustzijn: Het herstelproces van een burn-out leert je om je eigen behoeften en grenzen te begrijpen. Dit maakt het mogelijk om betere keuzes te maken.

Een burn-out betekent geen einde aan je carrière.

Nee, een burn-out betekent niet het einde van je carrière. Integendeel, het leert je om te herstellen, te groeien en sterker terug te komen. Het herstelproces biedt inzicht en vaardigheden die je kunnen helpen om beter met stress en druk om te gaan. Het opent de deur naar een nieuwe en verbeterde versie van jezelf, zowel in je werk als in je persoonlijke leven. Laat burn-out niet het einde zijn.

Heb je het gevoel dat je richting een burn-out beweegt of er middenin zit?
Wacht niet en neem vandaag nog de stap.

Doe de burn-out test bij Burn Out Poli of neem contact op voor meer informatie.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen