Depressie en Burn-Out gelinkt?
12 januari 2017 

Depressie en Burn-Out gelinkt?

Interessant artikel op 11 januari in het Financieel Dagblad over het toenemend aantal depressies in Nederland. Maar hoe is depressie en burn out gelinkt? Met het gevoel grip en controle te verliezen op hun leven en de maatschappij ontstaan depressieve gevoelens. Dit zijn vaak ƩƩn van de eerste symptomen van een burn out. Een echte depressie is natuurlijk totaal iets anders. Dat is langdurig van aard, een burn-out is tijdelijk. Daarbij is men mentaal, emotioneel en fysiek uitgeput en heeft men neerslachtige gevoelens. Opvallend is dat in Scandinaviƫ veel minder stress en burn out voorkomen, met name omdat werkgevers er een ander verwachtingspatroon hebben van hun werknemers. Hier ervaren we juist steeds meer stress, en dat zal voorlopig niet veranderen. Niemand pakt rust, de werkdruk wordt alleen maar groter want de workload neemt voorlopig niet af. Zolang we niet door hebben dat we deze negatieve spiraal met elkaar in stand houden, zullen burn outs en depressies helaas alleen maar blijven toenemen.

Doe de burn out test

Twijfel je of je een burn out hebt? Doe de Burn Out Test of plan vrijblijvend een gratis intake met Ć©Ć©n van onze experts.
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen