Vrouwen vaak kortstondig ziek? Pas op voor de verborgen burn out!
18 oktober 2017 

Vrouwen vaak kortstondig ziek? Pas op voor de verborgen burn out!

Nieuwe cijfers van het CBS wijzen uit dat vrouwen meer door ziekte verzuimen dan mannen. Meer dan de helft van de jonge vrouwen van 25 tot 35 jaar is jaarlijks ziek en deze vrouwen zijn bovendien twee keer zo vaak ziek als mannen. Bij vrouwen van 55 jaar en ouder ligt het aantal verzuimdagen nog hoger. Frequent kortstondig verzuim blijkt op ten duur te leiden tot langdurig verzuim. Wij noemen dit ook wel de verborgen burn out. Tijdens de crisisjaren na 2008 zagen wij een duidelijke trend. Iedereen die ziek of uitgeput was bleef met regelmatig kort ziekteverzuim toch weer op het werk verschijnen. Angst om de baan te verliezen of vervangbaar te zijn. Adrenaline zorgde dat je toch weer gauw aan het werk was, met uiteindelijk de uitputting van de bijnieren. In de reorganisatiejaren 2014/2015 viel de ‘regelmatig kort verzuim’ doelgroep massaal om. Recente cijfers wijzen uit dat momenteel 14% van de totale workforce langdurig thuis zit met burn-out klachten.Gaan we dat binnen vijf jaar weer krijgen met een nieuwe generatie vrouwen die nu vaak ziek zijn, toch weer gaan werken en uiteindelijk uitgeput raken? Wij hopen van niet!

Preventief de burn-out te lijf

Ga preventief een burn-out te lijf, ook als je regelmatig kortstondig ziek bent! Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. De training persoonlijke effectiviteit is daarvoor geschikt. Met praktische tips word jij je bewust van je drijfveren en emoties waardoor je effectiever kan communiceren en overtuigd kan raken van jouw persoonlijke prioriteiten. Je leert stress te voorkomen, balans in jouw leven aan te brengen om uiteindelijk ook beter te kunnen presteren. Meer weten hoe jij je onbegrensd kan voelen? Neem dan contact met ons op!
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen