Schrijf je doelen op

In ons leven zijn wij denkende wezens. We hebben wensen, plannen en doelen die we nastreven. Maar hoe vaak schrijven we deze doelen daadwerkelijk op? Het lijkt erop dat het gebrek aan noteren ervoor zorgt dat we ze niet integreren in onze dagelijkse gewoontes.

Voelen in plaats van alleen denken

Ik wil je daarom uitnodigen om af en toe je doelen op te schrijven. Dit hoeft niet per se tien keer per jaar te zijn, maar wel op regelmatige basis. Denk hierbij aan de wensen die je hebt en wat je wilt doen of bereiken in een bepaald jaar. Meestal denken we na over deze doelen vanuit onze gedachten. Maar probeer eens te voelen in plaats van alleen te denken. Wat gebeurt er dan met je? Vanuit welke bron wil je handelen? Misschien is het wel je levensdoel. Misschien geeft het je zingeving. De reden doet er niet toe, zolang je er maar een goed gevoel aan overhoudt. Noteer deze punten en bekijk welke doelen daarbij passen.

Als iets goed voelt, dan is het een wezenlijk doel. Maak voor jezelf een lijst met doelen voor de komende weken. Stel jezelf bij elk doel de vraag vanuit welke bron je het wilt bereiken. Als je daar een goed gevoel bij krijgt, dan klopt het. Door deze gewoonte dagelijks of wekelijks te herhalen, zorg je ervoor dat je je doelen ook daadwerkelijk kunt realiseren. Stel je eens voor hoe mooi dat zou zijn!

Tastbare vorm

Wanneer je je doelen opschrijft, geef je ze een tastbare vorm. Je brengt ze van de abstracte gedachte naar de concrete wereld. Het opschrijven van je doelen is als het planten van zaadjes in de vruchtbare grond van je geest. Het stelt je in staat om je bewustzijn te richten op wat je werkelijk wilt bereiken.

Door je doelen te noteren, creëer je ook een visuele herinnering. Elke keer dat je je lijst bekijkt, word je herinnerd aan wat je wilt bereiken. Dit motiveert en inspireert je om actie te ondernemen. Het stelt je in staat om gerichter te werken en prioriteiten te stellen.

Bovendien helpt het noteren van je doelen je om je te verbinden met je innerlijke drijfveren. Door te voelen vanuit welke bron je wilt handelen, kun je een dieper begrip krijgen van jezelf en je diepste verlangens. Het kan je helpen om je doelen te formuleren op basis van je waarden en je persoonlijke missie in het leven.

Bewustzijn

Door je doelen regelmatig op te schrijven, veranker je ze in je bewustzijn. Het wordt een gewoonte om je doelen te herzien en actieplannen te maken om ze te bereiken. Deze herhaling versterkt je intentie en vergroot de kans dat je je doelen daadwerkelijk realiseert.

Het noteren van je doelen is dus een krachtige gewoonte die je helpt je dromen om te zetten in werkelijkheid. Het zorgt ervoor dat je je bewust wordt van wat je echt wilt en stelt je in staat om actie te ondernemen om deze doelen te bereiken. Dus pak een pen en een stuk papier, en begin vandaag nog met het opschrijven van je doelen. Je zult versteld staan van de positieve impact die het kan hebben op je leven.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen