Positieve vragen voor een betere gezondheid
12 maart 2024 

Positieve vragen voor een betere gezondheid

In ons dagelijks leven worden we vaak overspoeld door gedachten, soms zonder ons bewust te zijn van hun impact op onze gezondheid. Wat als ik je vertelde dat de vragen die je jezelf stelt een directe invloed kunnen hebben op hoe je je voelt, zowel mentaal als fysiek? Dit is waar het belang van positieve vragen naar voren komt.

Stel jezelf eens de volgende vragen: Wat is goed voor mij? Wat heb ik nodig? Hoe kan ik van deze dag een mooie dag maken? Dit zijn voorbeelden van wat we positieve vragen noemen. Ze zijn ontworpen om rechtstreeks naar je gevoel te gaan en je brein te stimuleren om positieve antwoorden te formuleren.

Geef je brein een break

Vaak worden we 's ochtends wakker en begint ons brein onmiddellijk negatieve gedachten te produceren. We denken aan alle dingen die mis kunnen gaan, aan de grijze lucht en aan de uitdagingen die voor ons liggen. Maar wat als we dat patroon doorbreken en ons richten op positieve vragen? Wat als we ons brein trainen om te reageren op nieuwe, positieve input?

Het is belangrijk om af en toe uit dat drukke brein te stappen en verbinding te maken met ons gevoel. Door positieve vragen te stellen, maken we die verbinding en beginnen we de dag op een fantastische manier. En het mooie is dat we dit gedurende de dag kunnen herhalen. Of het nu is terwijl we op het toilet zitten, onze voeten stevig op de grond geplant hebben of even naar buiten gaan, het stellen van positieve vragen kan een krachtig hulpmiddel zijn om onze gedachten in een positieve richting te sturen.

BeĆÆnvloedt je mentale en fysieke gezondheid

Maar waarom is dit zo belangrijk? Ons brein is als een processor die informatie verwerkt. Als het continu wordt gevoed met negatieve gedachten, zal het daarop reageren en ons denken en voelen beĆÆnvloeden. Echter, door ons brein te voeden met positieve vragen en gedachten, creĆ«ren we een positieve gedachtestroom die ons hele welzijn kan verbeteren.

Je brein is niet alleen verantwoordelijk voor je mentale welzijn, maar heeft ook een directe invloed op je fysieke gesteldheid. Het stuurt signalen naar je darmflora via de nervus vagus, wat betekent dat een negatieve geestelijke toestand kan leiden tot een ongezonde darmflora en vice versa. Het is een wisselwerking tussen je mentale en fysieke gezondheid.

Positieve vragen stellen

Dit is waarom het zo belangrijk is om bewust te zijn van de vragen die we onszelf stellen en de gedachten die we koesteren. Door positieve vragen te stellen, geven we ons brein de kans om positieve veranderingen door te voeren, zowel op mentaal als fysiek niveau. En dit is waar een holistische benadering van gezondheid om de hoek komt kijken.

Bij Burn Out Poli geloven we in het aanpakken van gezondheid vanuit een holistisch perspectief. Door samen te werken met mentale coaches, emotietherapeuten en osteopaten, streven we ernaar om op alle aspecten van welzijn in te grijpen. Of het nu gaat om ademhalingsoefeningen, voedingsbewustzijn of het stellen van positieve vragen, elk aspect draagt bij aan een gezonder en gelukkiger leven.

Dus laten we de kracht van positieve vragen omarmen en ons brein trainen om een positieve mindset te creƫren. Want uiteindelijk is een gezonde geest in een gezond lichaam de basis van alles wat je doet en voor je ligt.

Ben je benieuwd wat Burn Out Poli voor je kan betekenen?
Plan dan een vrijblijvend oriƫntatiegesprek in.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creƫert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen