Podcast | Verschillen tussen depressie, bipolariteit en burn out

podcast verschillen tussen depressie bipolariteit en burn out met Cornelie Egelie en Barbara Kok

Veel mensen weten het verschil niet tussen somber zijn, een depressie, bipolariteit en een burn out. Er zijn hierom een hoop misconcepties. Hoe is het werkelijk om hier doorheen te gaan? En hoe kun je hiermee omgaan? In deze verhelderende podcast bespreken ervaringsdeskundige Cornelie Egelie en burn out expert Barbara Kok de verschillen tussen depressie, bipolariteit en burn out. We nodigen je uit om mee te luisteren. Voel je vrij om deze podcast ook te delen, om mensen een hart onder de riem te steken.

Podcast over depressie, bipolariteit en burn out beluisteren

 

Het taboe doorbreken rondom psychische ziekten

Cornelie kreeg tijdens haar studietijd voor het eerst te maken met zware depressies. Jarenlang viel ze regelmatig terug in depressies. Vaak verlangend naar de dood. Na 14 jaar werd eindelijk de diagnose bipolaire stoornis gesteld. Cornelie zet zich in om psychische ziekten bespreekbaar te maken door middel van haar boek Pillendoos, voorlichtingen, gastlessen, lezingen en presentaties. Met haar persoonlijke verhaal hoopt ze meer begrip te creëren bij Nederlanders die zowel wél als geen ervaring hebben met psychische aandoeningen. Het taboe rond psychische ziekten doorbreken is haar doel.

Burn out expert Barbara Kok is in 2007 Burn Out Poli gestart met effectieve multidisciplinaire programma’s voor herstel en preventie. In deze podcast deelt Cornelie haar ervaring met emotietherapie bij Burn Out Poli. Voor meer informatie over emotietherapie of iets anders mag je uiteraard contact opnemen met Burn Out Poli.

Print your tickets

Call Now Button