Op zoek naar de stilte in hysterisch India
21 november 2023 

Op zoek naar de stilte in hysterisch India

Een droom komt uit…

Al jong had ik levendige dromen waar van alles en iedereen aan elkaar werden verbonden. In die dromen had ik vaak idealistische plannen, die niet altijd uitvoerbaar bleken.
Liefde was altijd een grote drijfveer, hoewel ik in die jaren nog niet besefte hoe.

Toen ik als kindertherapeut aan de slag ging hing ook daar de zweem van een groot verlangen omheen: stel dat jonge mensen, pubers bijvoorbeeld, nooit meer die soms ongelukkige, vaak eenzame jaren door hoeven te klunen zonder mentale of emotionele tools. Stel dat ik ieder jaar al 1 mens kan verlichten van mentale en emotionele kwetsbaarheid. Dan is mijn wens, mijn droom al uitgekomen. Ik begon mijn missie en ieder succesje werd er 1.

Mijn droom werd steeds groter en meer omvattend. Op een dag ontdekte ik mijn life-purpose en werd de puzzel gelegd: Ik ben hier om met mijn licht het licht van de ander te mogen aanraken! We gingen ons richten op alle mensen, jong en oud.

Dit jaar vieren we ons 15 jaar bestaan…

15 jaar later hebben we met meer dan 35 medewerkers meer dan 4000 mensen mogen aanraken met ons gezamenlijke licht; met doelgerichte coaching, behandeling en begeleiding naar ontspanning, mentale veerkracht, emotionele ontlading en vrijheid…
Intens dankbaar en vooral bewust van de bijzondere band die wij als Unlimited People met elkaar hebben.  Liefde als grootste drijfveer en vrijheid als resultaat.

Vanuit die grote dankbaarheid gaan we deze maand heel bewust vieren dat ons bedrijf 15 jaar bestaat. We hebben besloten om deze mijlpaal met ons personeel te eren tijdens een onvergetelijke reis naar het spirituele hart van de wereld: India. Een grote wens om onze collega’s mee te nemen naar deze bijzondere plek, waar we naast de zoektocht naar innerlijke stilte hen enkele van de meest heilige plekken van dit betoverende land laten ervaren.

Onze reis

Onze reis zal starten in Rishikesh,  aan de voet van de machtige Himalaya's. waar de rivier de Ganga uit de bergen neerklettert in deze schilderachtige, eeuwenoude stad. Hier, waar de heilige Ganga omarmd wordt door wanden met huizen, ashrams en charmante guesthouses, zullen we de rust en sereniteit van deze spirituele hub ervaren. Rishikesh, de bakermat van yoga staat bekend om zijn eeuwenoude opleidingshuizen, honderden yogacentra en de beroemde Laxman Jhula. Te midden van de prachtige natuur mogen we de stilte van de bergen ervaren, genieten van de heerlijke vegan lekkernijen en ons voorbereiden op de diepere reis die voor ons ligt.

Onze zoektocht naar stilte brengt ons daarna naar Lucknow, waar we de gelegenheid hebben om de leer van Sri H.L Poonja, ook wel Papaji genoemd, te ervaren. Een spirituele gids voor duizenden en een van onze leermeesters, die bekend staat om zijn eenvoudige maar diepgaande leringen. Papaji zal ons begeleiden in de kunst van innerlijke rust via zijn Transmission of Silence. Zijn aanwezigheid en wijsheid zullen ons inspireren terwijl we onze eigen stilte ontdekken te midden van de hysterische drukte in het dagelijks leven van Lucknow.

Onze reis bereikt zijn hoogtepunt in Tiruvannamalai, de thuisbasis van de heilige berg Arunachala en de spirituele erfenis van Sri Ramana Maharshi. Hier, te midden van de prachtige tempels en een heel serene sfeer, zullen we dieper in onszelf duiken en de contemplatie vinden die inherent is aan deze heilige plek. Ramana Maharshi's nalatenschap van zelfonderzoek zal ons begeleiden op onze individuele reis naar innerlijke vrijheid. Hij is nog steeds een van de meest gevierde teachers van de Indiërs. Als grondlegger van non-dualiteit gaf Maharshi hen een manier van leven mee die 100 jaar later nog steeds past bij iedereen die vanuit universele verbinding wil zijn en handelen. Hij heeft non-dualiteit als een van de eerste leraren een vorm gegeven door zijn question: Who am i? Wie ben ik werkelijk? Wat ben ik? En nog dieper daaronder de vraag, als er geen I, geen ik is, geen af-gescheidenheid, wie ben ik dan?

Vrijheid

Terwijl we deze spirituele reis voltooien, zullen we niet alleen de stilte hebben gevonden in de heilige plaatsen van India, we wensen met elkaar een nog diepere band te smeden vanuit de liefde voor ons vak en de wens van waaruit wij al 15 jaar ons verhouden tot anderen; vrijheid.

Vrijheid, omdat dit is wie we werkelijk zijn en vrijheid om anderen te laten ervaren wie zij werkelijk zijn. Onze 15 jaar samen zijn gevuld geweest met groei, uitdagingen en onverwacht mooie prestaties, en deze reis is een manier om samen te reflecteren, te vieren en te verbinden op een nog dieper niveau.

Dit is meer dan een reis; het is een begeleiding naar binnen, naar stilte, verbondenheid en dankbaarheid voor het pad dat we samen hebben afgelegd.

Hier in India, te midden van eeuwenoude wijsheid en spirituele pracht, vieren we niet alleen onze professionele mijlpaal, maar ook onze gezamenlijke reis van groei en verbondenheid.

Namaste

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen