Een doel alleen is niet genoeg
01 augustus 2023 

Een doel alleen is niet genoeg

In ons leven stellen we vaak talloze doelen. Of het nu gaat om carrière, persoonlijke ervaringen of algemene zingeving, het hebben van een doel is niet voldoende. Hoewel het geweldig is om doelen te hebben voor een maand, een periode of een project, blijft een doel zonder dagelijkse gewoonten slechts een vage wens.

Dagelijkse gewoonten

Dus hier is mijn vraag: als je nu iets wilt bereiken, laten we dat je doel noemen, welke dagelijkse gewoonten zijn daaraan gekoppeld? Hoe ga je 's ochtends, wanneer je wakker wordt, om met de dagelijkse gewoonten die nodig zijn om je doel te bereiken? Hoe kun je meer bewustzijn creëren? Probeer bijvoorbeeld eens elke vrijdag je agenda erbij te pakken en vooruit te kijken naar de nieuwe week. Hoe kun je je dagelijkse gewoonten koppelen aan je gestelde doelen? Het is handig om voordat de nieuwe week begint te bekijken hoe je je dagelijkse gewoonten kunt implementeren, zodat je je doel kunt bereiken.

Een doel of een wens

Realiseer je dat een doel zonder dagelijkse gewoonten slechts een wens blijft en moeilijk te verwezenlijken is. Ik daag je uit om de komende dagen je agenda erbij te pakken en op te schrijven wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Begin met het opstellen van een wekelijks plan en werk dit vervolgens uit naar maandelijkse en jaarlijkse basis. Ik wens je veel succes!

Laat je doelen niet slechts wensen zijn. Geef ze de kracht van dagelijkse gewoonten en zie hoe je stap voor stap dichter bij je gewenste resultaat komt.

Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen