Burn-outklachten bij kinderen en jongeren
15 november 2022 

Burn-outklachten bij kinderen en jongeren

We horen je denken: Komen er kinderen bij Burn Out Poli?

Ja, wij krijgen ook veel tieners in huis en soms zelfs kinderen. Het is namelijk niet zo dat burn-out alleen bij volwassenen of werkenden voorkomt. Er zijn ook heel veel tieners die puur op wilskracht te lang doorgaan met bellen, mailen en altijd maar aanstaan. Wij herkennen dus zeker dat de jeugd vandaag te dag te veel geprikkeld wordt en aanstaat, waardoor het autonome zenuwsysteem uitgeput raakt.

Uit balans

Dit autonome zenuwsysteem bestaat uit twee delen: de sympathicus voor actie en de parasympathicus voor rust. Eigenlijk zijn ze alleen maar in actie geweest, waarbij ontspanning en rust ontbreekt. Kortom, het is uit balans en het lichaam ondervindt hier ook de gevolgen van. Het lichaam heeft moeite om te herstellen.

Dus zelfs kinderen en tieners kunnen last hebben van een burn-out. Je kunt dit ook zien en herkennen doordat ze zich bijvoorbeeld terugtrekken, er een gebrek aan concentratie is of juist extreme focus op één ding. Ook vergeetheidsklachten kunnen duiden op burn-outgerelateerde problemen.

Onze afdeling Young & Unlimited is er speciaal voor jonge mensen met dit soort klachten.

Wil je hier meer over weten? Bel of stuur een e-mail, dan kijken we graag met je mee. Ook kinderen en jongeren zijn van harte welkom bij Burn Out Poli.

Over de schrijver
Reactie plaatsen