NRC schrijft: Een burn out en de lastige zoektocht naar de juiste hulp
19 september 2017 

NRC schrijft: Een burn out en de lastige zoektocht naar de juiste hulp

In een reeks van publicaties over burn-out’s beschrijft NRC de lastige zoektocht naar de juiste hulp. Exact hier omschrijft de journalist de pijn, die vele tientallen cliënten ervaren. Van huisarts of bedrijfsarts, naar psycholoog of een coach, waar je na lange wachttijden met een sessie van 40 minuten sessie, eens in de twee weken, net de kern van jouw problematiek niet raakt. Voor een duurzaam resultaat bij burn-out is een andere, completere behandeling noodzakelijk. Burn Out Poli helpt haar cliënten binnen 12 weken uit een burn-out!

Werkwijze Burn Out Poli

Een snelle en adequate werkwijze is essentieel bij een burn-out. Zowel voor de werkgever als werknemer. Binnen onze Burn Out Poli behandelen drie verschillende coaches de cliënten in een geïntegreerd programma, volgens een multidisciplinaire aanpak. De doorbraakcoach, de emotietherapeut en osteopaat gaan samen intensief met de cliënt aan de slag onder één dak. Iedere coach behandelt binnen zijn of haar eigen vakgebied. De doorbraakcoach gaat aan de slag op het mentale vlak om mentale patronen en gedachtes te helpen veranderen. De emotietherapeut neemt met de cliënt vastgezette emoties en belemmerende overtuigingen weg. De osteopaat, die gespecialiseerd is in stressfysiologie, laat het gehele lichaam weer ontspannen waardoor de uitgeputte bijnieren kunnen herstellen en er weer duurzaam en gedegen energie opgebouwd wordt.

Bewezen resultaat

De werkwijze van Burn Out Poli is al tien jaar effectief bewezen. Meer dan 900 medewerkers van overheidsinstellingen, grote corporates en particuliere cliënten ondergingen de succesvolle aanpak. Binnen 3 dagen hebben zij een intake, binnen 5 dagen een programma en in 12 weken re-integreren ze terug naar de werkvloer. Het resultaat is daarnaast duurzaam, zonder terugval. Dit zeggen onze cliënten na afloop van hun programma:
  • 84% waardeert het leven na programma met een goed tot zeer goed, 59% gaf het leven vooraf een onvoldoende.
  • 87% is zich bewust van de oorzaak van zijn/haar gedrag
  • 80% voelt zich mentaal belastbaar en 84% is in staat om zijn/haar toekomst te beïnvloeden.
  • 1/3 van de cliënten heeft een hoger inkomen dan voor het programma, de helft heeft een betere functie en ervaart leuker werk.

Voordelen werkgever

Het voordeel voor een werkgever is uiteraard dat zijn/haar medewerker sneller en duurzaam geholpen is en terug kan naar de werkvloer. Geen ellenlang traject maar snel en gedegen weer aan de slag. Dit levert een grote kostenbesparing op want verzuim kost veel geld. Zo’n €250,- per dag, zonder de vervangingskosten. Met een gemiddeld verzuim in Nederland van meer dan 40 weken levert dit een enorme besparing op. Een persoonlijk maatwerk programma kost bij Burn Out Poli €4000,- tegenover de minimaal €60.000,- die een werkgever momenteel betaalt bij 40 weken verzuim! Bovendien verlaagt de werkgever met snelle re-integratie de risico’s op sancties vanuit de nieuwe Wet Poortwachter (sinds juli 2017).

De juiste zoektocht naar hulp bij Burn Out Poli!

Burn Out Poli heeft geen wachtlijst. Bij Burn Out Poli vindt het intakegesprek binnen drie dagen plaats. Binnen vijf dagen start het maatwerkprogramma. Burn Out Poli regelt alle afspraken met verzekeringen en werkgevers.   Benieuwd of Burn Out Poli jou kan helpen? Neem contact op met ons en stop die lange zoektocht!
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen